GothCon XLVII

GothCon-auktionen XLVII

Den traditionsenliga GothCon-auktionen återkommer givetvis på GothCon XLVII!
Det är återigen dags för oss alla att både utöka och rensa i våra spelsamlingar samtidigt som vi samlar in pengar till Barncancerfonden!

Hur går det till då?
Vi kommer precis som tidigare år att ha två inlämningspass, ett på fredag och ett på lördag, där man som besökare på konventet kan komma förbi och lämna in saker man vill sälja på auktionen. Antingen kan man välja att sälja saker på auktionen och få ut pengar efteråt eller så kan man välja att donera hela summan till välgörenhet. Vi kommer även i år ha ett donationsbord i anslutning till inlämningarna där man lätt kan lämna saker man vill donera till välgörenhet. Då sköter vi hela administrationen, säljer prylen i fråga och ser till att pengarna går till välgörenhet.

Visning av allt som ska säljas under auktionen sker lördag 12:00 - 13:00.
Själva auktionen kommer börja lördag 15:00 och kommer som tidigare år köras i två halvor, en för varje utropsgrupp, med en kortare paus på ca 10-15 minuter mellan.

Observera att antalet inlämnade utrop i år begränsas till 16 stycken per person, då vi vill att så många som möjligt ska få chansen att lämna in saker. Ta en extra funderare på vad ni lämnar in och hur ni paketerar det. Bunta gärna ihop böcker och spel i buntar, något som även kan göra dem lättare att sälja. Vi kommer sätta avtagbara klisterlappar på alla utrop, så ömtåliga spel, böcker och tidningar kan då behöva slås in med helt genomskinlig plast eller stoppas i plastpåsar. Tänk på att man lätt skall kunna se vad det är som säljs, så undvik igentejpade kartonger, svarta sopsäckar och alltför kreativa inslagningar.
Det kommer finnas viss tillgång till snöre och tejp vid inlämningen, men förbered gärna innan så går det fortare.

Tänk på att detta är en auktion för brädspel, figurspel, kortspel och rollspel, samt prylar som ansluter till hobbyn. Vi förbehåller oss rätten att inte ta emot utrop som inte passar in i detta tema. Får vi in för många utrop av någon produkt så kan vi avböja att ta emot fler av den. Maila oss om du har några frågor, tankar eller funderingar om detta eller auktionen i stort!

Avgiften för att lämna in utrop är 10 kr/utrop och den tas ut oavsett om varan blir såld eller inte. Auktionsavgiften går oavkortat till välgörande ändamål. På auktionen är lägsta utropspris 20 kr, och minsta budstegring är jämna 10 kr.
För att få lämna in utrop och delta på auktionen så måste man ha betalat inträde till konventet.
Det är möjligt att sätta ett minsta reservationspris. Undvik dock att sätta höga reservationspriser, då det kan göra att utrop inte säljer. Vi ser helst att man inte sätter något reservationspris alls och förbehåller oss rätten att neka inlämning om vi anser att ett reservationspris är orimligt.

Betalning
Likt förra året så tar vi primärt betalt via Swish under auktionen. Det är möjligt att betala kontant förutsatt att man har jämna pengar då vi inte har en egentlig växelkassa. Vänligen välj Swish i största möjliga mån.

Utbetalning för sålda utrop
Utbetalningar till säljare efter auktionen kommer att göras till bankkonto. Detta kräver att ni som säljare lämnar uppgifter med bankkonto+clearing-nummer till oss under inlämningen. För donerade objekt där hela summan skänks till välgörenhet behövs inga bankuppgifter. Utbetalningar kommer inte ske på plats utan göras av föreningens kassör inom 2-3 veckor efter konventets slut.

Inlämning:
Fredag 20:00 - 21:30 eller tills vi fått in ca 200 utrop.
Lördag 09:00 - 10:30 eller tills vi fått in ca 200 utrop.
Visning: Lördag 12:00 - 13:00
Auktion: Lördag 15:00 - ca 19-ish (tills vi är klara)
Utlämning av osålda objekt: Lördag 22:00 - 23:00 & Söndag 9:30 - 10:30
Plats: Auktionen hålls som vanligt i Norra Aulan. Detta gäller inlämning, visning och själva auktionen. Utlämning av osålda objekt sker av GC-auktionsgrupp i anslutning till Arrangörsreceptionen.

Pass

fre 20:00 - fre 21:30

Logga in för att spara favoriter

Inlämning

Ingen föranmälning.

lör 09:00 - lör 10:30

Logga in för att spara favoriter

Inlämning

Ingen föranmälning.

lör 12:00 - lör 13:00

Logga in för att spara favoriter

Visning

Ingen föranmälning.

lör 15:00 - lör 20:00

Logga in för att spara favoriter

Auktion

Ingen föranmälning.