GothCon XLVII

Arrangemangslista

Här hittar du alla årets arrangemang. Du kan filtrera på en arrangemangstyp eller lista alla.


För att anmäla dig till arrangemang som har förhandsbokning måste du ha en biljett eller annat giltigt inträde.


Förlorad signal - banner

Året är 2121 och UPP (Union of Progressive People) skall inleda terraformeringen av månen Selene i systemet SZ Ursae Majoris. Efter tio års närvaro med Station 642 är er grupp av experter på väg för att inleda utplaceringen av atmosfärsprocessorer.

Resan har varit lång för gruppen som består av kolonisatörer och utforskare. Ni är spjutspetsen inom era respektive områden och omsorgsfullt utvalda för just detta uppdrag.

Tryggt slumrande i era kryobäddar ser ni inte den ilsket blinkande lampan som vill berätta att något inte står rätt till med stationen som kretsar nära Selene.

Du och dina medspelare får spela en av två färdiga grupper där ni väljer 2-4 karaktärer. Beroende på val av grupp kommer äventyret att ha lite olika karaktär, men en sak är säker; gruppen kommer att ställas inför sitt livs svåraste utmaning.

Spelet tar två timmar inklusive 15 minuters förberedelse och några minuters debrief efter spelet.

Ni anmäler er i grupp och kan vara mellan 2 till 4 spelare. Notera att spelet inte nödvändigtvis sker bakom stängda dörrar ifall någon är nyfiken att titta på!

Välkomna!


Arrangemanget har föranmälning

Alphaspel har ett av nordens största sortiment av brädspel, figurspel, rollspel, kortspel och tillbehör.

Om du vill att vi ska ta med något särskilt just till dig så lägg en beställning via vår hemsida. Vi öppnar för konventsordrar ca en månad innan eventet.

Butik med pins och tygmärken.

Karta

Jag vill gärna presentera och sälja mitt rollspel Artas. Mer information om spelet kan ni hitta på https://www.facebook.com/groups/216571957703864

Åskfågeln

Åskfågeln kommer vara på plats med en butik där vi hoppas träffa er alla som vill handla eller bara prata om våra spel. Bläddra i våra spel eller ställ frågor till skaparna.

Ateljé Smaragdträdgården

Vi tillverkar
dräkter för lajv och scen, från medeltid, renässans, 1700-1800-tal, och kontemporär goth.

Välsytt, Linneskjortor och chemise. 

Capear i ull och sammet. Västar och långa klänningar.

Vi erbjuder även en del vintage och återbrukat, chokers och andra smycken mm.

För de som vill kunna lämna ifrån sig bagage och annat under konventet så är man välkommen hit och lämna in det till oss.
Bagageinlämningen kommer vara bemannad under de öppettider som anges.
Övriga tider är lokalen låst.

Bard & Jester This and all Dimensions best Steampunk, Post Apocalyptic, Fantasy and Medieval stuff...From this and from other dimensions unknown....

Come to see out Leather Craft things, Amazing Hats, Peculiar Sunglasses, Wow* Pocket Watches and many other Wierd, Fantastic and Awesome things beyond and more far...

*WOW = Wonderfull oh yesh really Working - Pocket Watches...

Vi kommer ta med leksaker, spel och böcker som barn kan leka med.
En av oss kommer alltid vara i rummet men om man vill ha sitt barn där vill vi att en anhörig till barnet är kvar och ser efter sitt barn.
Barn i alla åldrar är välkomna, fokus på barn under 6.

Kyri the Thief

Vi visar bilder med rollspelsanknytning och säljer även dessa till ett lågt pris. Välkomna att titta in hos oss.

Bläckfisk header

Bläckfisk Förlag är en sammanslutning av idésprutor, drömmare, och slitvargar. Vi vill att människor ska känna, skapa berättelser, och utforska det okända.

Kom förbi vår monter och prata rollspelsskapande och kika på våra produkter!

Hejsan, Jag hade i tanken att vara er värd för Band of blades samt Blades in the dark. Två system som skuggar varandra rygg till rygg men med helt olika teman som ni kan läsa er till här under.

Dessa sessioner kommer att byggas helt på spelarnas egna beslut och samarbete utöver hur de bygger sina karaktärer, jag erbjuder er helt fria händer i hur ni väljer att spendera era resurser och vilka uppdrag som vore mest lönsamma.

Spel grupp: 4-6 spelare.
Språk: engelska och svenska.

Öppet: 22:00 - 03:00 Fredag och Lördag.

Band of Blades: Legionen är på reträtt efter en misslyckad strid mot de odödas arméer. Du är en medlem av legionen dina band till varandra knyts i mörkret av ben och blod. Men tiden rinner ut när fler faller för Cinder Kings okuvliga krafter. Som legionärer måste du ta dig till Skydagger Keep innan du blir avskuren eller omkörd av de odöda. Genom att betala skrämmande kostnader kommer du att använda offensiver, manövrar, okloka fynd och desperata satsningar när den ständigt tickande klockan närmar sig sin sista timme.

Blades in the dark: Du och ditt nystartade gäng måste klara er bland hoten från rivaliserande gäng, mäktiga adelsfamiljer, hämndlystna spöken, blårockarna i stadsvakten och sirensången från din skurks egna laster. Kommer du att nå makten i den kriminella undre världen? Vad är du beredd att göra för att nå toppen?


Arrangemanget har föranmälning

Blood on the Clocktower är en historia om ondska, svek och blod. En historia som utspelar sig i den sömniga staden Ravenswood Bluff, där en demon har släppts lös och dödar byborna en efter en. Men demonen kan inte gömma sig för evigt, för bland er finns det modiga och smarta hjältar som kan avslöja den och rädda byn. Eller kanske är det du demonen som lurar era vänner och fiender för att överleva och segra. Vem kan man lita på? Vem är vem? Vem kommer att dö? Det är upp till dig att ta reda på det i detta spel om mord och mysterium, lögner och logik, deduktion och bedrägeri.

Blood on the clocktower är ett spel om mord och mysterium, lögner och logik, deduktion och bedrägeri för fem till tjugo modiga spelare och en listig berättare1. Det är ett socialt spel som spelas personligen, sittande i en cirkel, där varje spelare får antingen en ‘god’ eller ‘ond’ bricka med sin unika karaktär på den. De goda spelarna delar information för att lösa mysteriet medan de onda spelarna ljuger om vem de är och vad de vet1. Det goda laget vinner om de kan pussla ihop sin kunskap, lita på varandra och avrätta demonen. Det onda laget vinner om demonen kan så misstro, undvika upptäckt och utplåna byn.

Göteborgs Allmänna Lajvförening driver en bofferklubb, där vi träffas för att träna på olika tekniker för att använda lajvvapen på ett säkert, roligt och snyggt sätt. Under lördagen på Gothcon kan du komma och testa på med våra erfarna instruktörer.

Vi startar en kortare genomgång kl. 11, 12, 13 och 14. Därefter kan du hänga kvar så länge du vill och testa på olika tekniker och lära dig mer. Kom tiden som passar dig bäst, eller återkom flera gånger! Vi tillhandahåller lajvvapen!

Vi är två vänner som befinner oss i Göteborg och älskar att spela brädspel. Vi vill dela med oss av den kärleken genom att arrangera brädspelsevenemang i framtiden.

Kom och var med oss för lite spel och få information om vårt kommande evenemang.

Hej, SIEGE är ett brädspel i relativt tidig utvecklingsfas. Spelet är ett strategispel utan tärningar där man genom truppförflyttningar/husbyggen/borgbyggen ska förstöra motspelarens fästning.

Speed dating event för er som är öppna för att träffa någon!

Anmälan öppnar kl. 15.30 på plats, eventet börjar kl. 16 och pågår till kl. 19.

Först till kvarn då det finns begränsat med platser. Vi kommer ha olika spelbord med spel som uppmuntrar till diskussion.

Man roterar under eventets gång och får spela olika spel.

Under eventets gång skriver man ner vilka deltagare man hade velat lära känna mer och ger pappret till arrangören efteråt.

De deltagare som matchar får sedan varandras kontaktinformation och får snacka vidare.
Vill du delta i eventet måste du vara 18+ år gammal.

Kom och spela spel och träffa nya människor som också letar efter kärleken!

Bunkerns brädspelares logotyp

Vi är en brädspelsförening som till vardags håller hus på Pedagogen i Göteborg.

I vår spelbar kan ni räkna med att vi har många klassiska brädspel, men även några nyheter.

Kom förbi och spela!

Daimyo of the north 2023

Bushido returns to GothCon!

There will be room for up to 16 players and 8 tables.
100 rice, 3 rounds.

Scenarios will be released the day before the tournament, but lists will not be posted beforehand, only factions will be visible on Longshanks.
Standard tournament rules with terrain placement by the players will be used. Terrain and objectives will be provided by the hosts.

Schedule:

FRIDAY 29/3 - DEMOS AND PRACTICE GAMES:

11:00 - 17:00 - The room is open for demo games for those interested in Bushido as well as practice before the tournament on saturday.

SATURDAY 30/3 - TOURNAMENT:
09:00 - 09:30 - Registration
09:30 - 11:30 - Round 1
11:30 - 12:30 - Lunch
12:30 - 14:30 - Round 2
14:30 - 14:45 - Small break
14:45 - 16:45 - Round 3
16:45 - 17:30 - Awards and wrap up

Lists will need to be submitted by March 16 the latest, to samuel.michaelsson@gmail.com.

There will be some fika and coffee available, as well as some fantastic prizes!

Hope to see you in the north!


Arrangemanget har föranmälning

Call of Cthulhu Släktträdet

Ett äventyr för 4-6 spelare till Call of Cthulhu Sverige.

Av Gabrielle de Bourg, Gunilla Jonsson och Michael Petersén.

En överklassfamilj har nyligen flyttat från Stockholm till faderns släktgård i Skåne. Det är en vacker gård, omgiven av mycket gamla ekar och igenvuxna betesängar. Men något står inte rätt till. Onda drömmar hemsöker modern i huset. Lillebror påstår att väggarna pratar med honom. När dottern, som påbörjat studier i Lund, tar med sina vänner till herrgården för en uppiggande helg på landet börjar mystiska saker hända.

Det går bra att anmäla en del av en grupp, så försöker vi pussla ihop fulla lag.

Samlingssal: N208


Arrangemanget har föranmälning

Arvtagarserien del 1

Försäljning av fantasyböcker

Jag säljer konst och kuriosa.
Mycket är gjort av etiskt samlade ben, jag har t.ex. häx-påsar, bonejars och smycken av skallar.
Jag har även egen stöpta ljus i en ockult stil.
Såklart kommer också stickers och prints finnas hos mitt bord. Everything for an eclectic witch~

Darkness Publishing erbjuder böcker inom fantasy, sci-fi, skräck, spänning och mystik för alla åldrar. Passa på att hitta böcker till konventspris.

Vad döljer sig i snåren?

Montana år 1870. Rollpersonerna är på jakt efter den tjuv som stulit deras guld. Spåren leder till Parker’s Hollow, en övergiven och påstått hemsökt bosättning omsluten av snårig skog. Omgivningen är tyst och stilla men hästarna trampar och frustar nervöst när rollpersonerna stannar vid skogsbrynet. Vad väntar egentligen där inne i dunklet?

En ulv i fårakläder är ett äventyr till De fördömda, ett regellätt rollspel för ruffiga västernäventyr där det övernaturliga är mer än bara sagor och sägner. Spelet vann silver i kategorin bästa regler i speltidningen Fenix omröstning 2023.

Samlingssal: Norra 205


Arrangemanget har föranmälning

Professor Urban Folkesson hade under hela sin livstid studerat de olika arternas utbrednad. Han var nu över 50 år men hade en utomordentlig fysik. Han var också i sitt rätta element, fjällen. Han kände till varenda art, varenda växt som trivdes i landskapet. En förvirrad mink tittade på honom från en sten. Han hade egentligen tänkt vara ledig den här veckan men rapporterna som hade kommit in från området var lite för intressanta för honom. Hans fru hade som vanligt skällt ut honom på farstun innan han reste men han hade slutat lyssna. Hon ville inte flytta upp hit utan bo kvar i Uppsala. Han hade gått med på det men han tog varje tillfälle han kunde att åka upp hit. När han hade passerat Görälven hörde han ett ljud, en sång av något slag. Troligtvis ungdomar som campade en bit bort. Varför inte gå dit en stund, det brukade vara trevligt. Han tog sikte på varifrån musiken kom, ovetandes om att det här var hans sista misstag. Hans fru får samtalet den 28:e Maj från Mora sjukhus. Hon kommer alltid ångra att hon inte åkte upp direkt utan valde att vänta. Hennes man kom aldrig hem igen utan dog på sjukhuset.

Ni kommer spela ett gäng svenska agenter. Ni ska undersöka Professor Urban Folkessons sista tid i livet. Något står inte rätt till.

Passa på att testa det nya spelsystemet Dekaeder!

Samlingssal: N207


Arrangemanget har föranmälning

En bild på björkstammar och texten "Det var så roligt"

Det är fest, friherren med den stora herrgården fyller 50. Då ska det vara: ”goer mad, möed mad och mad i rättan tid!”

Många är bjudna, det är musik, öl, punch och glada människor. Detta trots de illasinnade ryktena om att finfolket har det knapert och att kistorna sinar.
Det vore förargligt om något störde den uppsluppna stämningen! Något märkligt som plötsligt skrämmer upp både djur och människor. Tänk om det sedan skulle sprida sig över den skånska landsbygden. Kanske till och med störa sockerbetsskörden! Hemska tanke!

Tänk om det kort efter festen dyker upp märkliga och oförklarliga dödsfall?

Nog måste någon undersöka det som börjar röra sig i mörkret. Likt vinden spelar den om natten.

Men oroa er inte än! Först ska vi har roligt, med tjo och hopp!

Ett spel med mer fokus på karaktärsspel, drama och utforskande än tärningsrullande.

System: Kutulu

Antal spelare: 4-5

Har tidigare satts upp på Lund 1923

Samlingssal: N210


Arrangemanget har föranmälning

Diplomacy karta

Vad skulle du göra för att vinna i ett spel?

I Diplomacy genomlever sju spelare Europeisk stormaktspolitik när den var som värst. På ytan ett krigsspel med abstrakta regler, där både skarp hjärna och skarp tunga behövs för framgång. Diplomacy är dock framför allt en övning i att förmå förråda sina vänner och våga sammarbeta med sina fiender; Det går endast att göra framsteg tillsammans med andra, men det finns bara en vinnare!

Passet inleds med en kort regelgenomgång och spelet varar sen passet ut. Nybörjare utlovas en oförglömlig upplevelse med en av brädspelsvärldens klassiker som man måste ha provat! Veteraner vet redan vad de ger sig i.


Arrangemanget har föranmälning

Lorcana

Kom och spela det nya kortspelet Lorcana!

Du kan spela på 3 olika sätt:

FREDAG: Draft drop-in under fredagen (du behöver inte föranmäla dig). Ny draft startar så fort 8 spelare vill spela. Start kl 11 och sista draften startar senast kl 18. Draft fungerar så att man öppnar fyra nya Lorcana booster packs och plockar kort tills du har en spelbar lek, sen tävlar man mot de andra spelarna med leken du byggt. Kostnad: 300 SEK. De två bästa spelarna i varje draft-pod vinner priser! Du behåller alla kort du plockar under draften.
Kom gärna förbi så berättar vi mer.

LÖRDAG kommer vi att hålla i en Constructed turnering som startar kl 10.30.
Kostnad 150:- 2 booster i pris/deltagare. Gängse regler för Lorcana gäller, läs mer här:
https://cdn.ravensburger.com/lorcana/tournament-rules

BÄGGE DAGARNA kommer vi att anordna "Learn to Play", för helt nya spelare som vill lära sig Lorcana. Det är drop in, ingen kostnad och lekar finns att låna. Kom förbi och lär dig spela Lorcana med oss!

Alla som spelar minst 2 matcher, antingen i draft eller constructed, kommer att få ett snyggt Scrooge McDuck Promo-kort.

Drakar och Demoner

Omgiven av ruiner från den äldsta tiden sträcker Ålderträdet sina slingrande grenar högt mot himlen. Vid foten lever kentaurer och satyrer och i kronan leker älvor med fåglar och ekorrar. Vid varje skifte av årets dräkter festar trädets invånare i dagarna tre men nu har tunga moln dragit in över Ålderträdet och dimma täcker nejden. Något främmande ruvar bland grenar och blad, något som kan betyda slutet på århundraden av stoj och gamman. Kan äventyrarna stoppa hotet mot Ålderträdet innan det är försent?

Ålderträdets bane är ett äventyr till Fria Ligans Drakar och Demoner och spelas av en spelledare och upp till fem spelare. Spelarna får färdiga rollpersoner, men vi rekommenderar att alla tar med sina egna tärningar och papper och penna att anteckna med. För spelarna krävs ingen förkunskap om Drakar och Demoner för att delta i äventyret.

Samlingssal: N206


Arrangemanget har föranmälning

Dreams of Fire

Visioner om skräck och förstörelse i en gammal fantasistad i Mellanöstern. Detta är ett systerspel till Circle of Hands av Ron Edwards / Adept Play.


Arrangemanget har föranmälning

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
OBS!!! Anmälan till detta event gäller endast LEGACY+RoI+Immo. För anmälningar till Uprising se separat arrangemang.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

På GothCon kör vi både vanliga Dune: Imperium (Legacy) med RoI+Immo expansionerna, men även det nya Uprising. Legacy och Uprising körs separata från varandra utan blandning av kort och ledare sinsemellan.

2st kvalpass hålls där båda varianterna spelas samtidigt parallellt, och sen blir det 2st separata finalpass.

Vi kör ledarval enl. Vote(2)+Hidden Picks(6)-metoden. Vid behov kör vi en regelgenomgång på plats inför varje kvalpass. På alla pass där det finns utrymme över kör vi även "Casual Play"-bord. Ett perfekt tillfälle för nybörjare!

Kvalpass (Legacy+Uprising): Fredag 08:00-12:00 samt 13:00-17:00
Final (Legacy): Lördag 08:00-12:00
Final (Uprising): Lördag 13:00-17:00

Finalpassen spelas med miniexpansionen "Battle of Wills".

Man får spela i båda kvalpass om man vill. Man räknar endast sitt bästa resultat mot en finalplats.

Efter kvalpassen går de bästa vinnarna till respektive Final.

Föranmälan till pass ger förtur, och sen fyller vi på med drop-ins.


Arrangemanget har föranmälning

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
OBS!!! Anmälan till detta event gäller endast Uprising. För anmälningar till Legacy+RoI+Immo se separat arrangemang.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

På GothCon kör vi både vanliga Dune: Imperium (Legacy) med RoI+Immo expansionerna, men även det nya Uprising. Legacy och Uprising körs separata från varandra utan blandning av kort och ledare sinsemellan.

2st kvalpass hålls där båda varianterna spelas samtidigt parallellt, och sen blir det 2st separata finalpass.

Vi kör ledarval enl. Vote(1)+Hidden Picks(3)-metoden. Vid behov kör vi en regelgenomgång på plats inför varje kvalpass. På alla pass där det finns utrymme över kör vi även "Casual Play"-bord. Ett perfekt tillfälle för nybörjare!

Kvalpass (Legacy+Uprising): Fredag 08:00-12:00 samt 13:00-17:00
Final (Legacy): Lördag 08:00-12:00
Final (Uprising): Lördag 13:00-17:00

Finalpassen spelas med miniexpansionen "Battle of Wills".

Man får spela i båda kvalpass om man vill. Man räknar endast sitt bästa resultat mot en finalplats.

Efter kvalpassen går de bästa vinnarna till respektive Final.

Föranmälan till pass ger förtur, och sen fyller vi på med drop-ins.


Arrangemanget har föranmälning

Spelbaren för dig som gillar ekonomiska spel. Vi bjuder på allt från enkla auktionsspel till 18xx.

Spel som kommer att finnas på plats:
18Chesapeake
1862: Railway Mania in the Eastern Counties
1877: Stockholm Tramways
Acquire
Age of Steam
Big Shot
Brass: Birmingham
Brass: Lancashire
Chicago Express
Concordia
Container: 10th Anniversary Edition
Cyclades
For Sale
High Society
Indonesia
Industrialisation of Sweden
Imperial
Imperial 2030
Irish Gauge
Keyflower
MarraCash
Mini Rails
Modern Art
Paris Connection
Power Grid
Puerto Rico
Railways of the World
Ready, Set, Bet
Rolling Stock Stars
Startups
Stephenson’s Rocket
The Crew: The Quest for Planet Nine
The Crew: Mission Deep Sea
The Estates
Tigris & Euphrates
Trans Europa

Eloso är på plats i butikshallen, och där kan du både fylla på med de produkter du saknar och bara hänga tillsammans med teamet en stund.

Vi kommer även ta med våra specialprodukter som vi bara säljer på mässor, såsom tärningarna till Call of Cthulhu Sverige och samlingen Sju sorters skräck till Chock.

Ett diorama om lojalitet, rikedom och bråk i en liten handelsstad under 900-talet, någonstans kring Nordsjöns stränder.

Epic: Armageddon är 40k i 6mm skala, med ett strömlinjeformat regelsystem som underhålls av communityn.

Under fredags-passet gäller drop-in, där den som är nyfiken på detta spelsystem kan få testa på reglerna i mindre format.

På lördagen kör vi ett större slag med flertalet spelare per sida. Arméer finns att låna, men vill man ta med sig egen så är det helt ok. Föranmälan ger förtur.


Arrangemanget har föranmälning

Megagame in action

Get ready for a journey back in time to one of the most destructive conflicts in human history.
The Thirty Years' War was a war fought primarily in Central Europe between 1618 and 1648. One of the most destructive conflicts in human history, it resulted in eight million fatalities not only from military engagements but also from violence, famine, and plague.
In this megagame you get to reclaim the glory and alter the events and even the outcome of the 30-years war as one of eight nation teams, three trading house teams and five major powers. Are you doomed to repeat the same mistakes all over again or will you take this chance to reign supreme as the major powers turn up the heat on the pressure cooker that is the Holy Roman Empire? It's all up to you.
The Thirty Years' War is replete with larger-than-life characters and dramatic events that could easily inspire a blockbuster TV series. With its over-the-top battles, complex political intrigues, and family rivalries, the conflict is a backdrop for a game that tries to capture the grandeur and intensity of the era. History is written by the winners, and therefor this game has no ambition to be historically accurate in but inspiration for the actual setting, the different powers involved and the start of the conflict. Exaggerations and abstractions are made to make the game more accessible to those who are dipping their toes into the history of the era.

OBS! You need to book a ticket in advance using the link below to be able to play the game. Spaces are limited.

F28: War Always Changes ger sig ut på böljan den blå! Bli del av en fördömd flotta som gör sitt bästa för att undkomma katastrofen som har drabbat dess omgivningar. Åk ut på uppdrag, försvara flottan mot angrepp, och bygg upp resurser i downtime mellan spelen.

Regler: F28 Narrative. Du behöver inte ta med egna figurer (man du får!) och inga förkunskaper krävs.

Fabula Ultima - Press Start - Cover

Över skogen utanför den enkla staden Dunova finner vi ett luftskepp på väg mot ruinen känd som "Megidos Krater".

Trots de stora riskerna och sin far, Kung Rolands, uttryckliga order att inte åka så har Blair Clarimonde samlat en grupp exceptionella individer för att utforska ruinen och förhindra dess hemligheter att falla i fel händer.

Fabula Ultima är ett rollspel som tar inspiration från klassiska JRPG som Chrono Trigger och Final Fantasy med ett enkelt och lättlärt system.

Press Start fungerar som ett introducerande äventyr som utgår från att steg för steg introducera spelarna för systemet med en roligt och spännande story.

Samlingssal: N202


Arrangemanget har föranmälning

Vi säljer handgjorda speltillbehör i framförallt trä.

Fantasy for Real

Nyckfullt, oansvarigt fantasyäventyr, använder ett nytt system designat av Ron Edwards / Adept Play.

4 personer

På engelska + grundläggande svenska


Arrangemanget har föranmälning

Arrangemangsbild

Speltidningen Fenix och Åskfågeln hyllar och firar svenska rollspel på Fenix Awards.

Det blir en gala där vi delar ut priser till det bästa som gjordes inom svenska rollspel under förra året. Dessutom delas det ut priser för att hylla personer aktiva inom hobbyn och rollspelskulturen, där vi bland annat prisar bästa arrangemang och podcast.

Fria Ligan Logga

I Fria Ligans klassrum kan du köpa alla våra rollspel, och testa demo av bland annat Zone Wars – Mutant: Year Zero, ett Multiplayer Skirmish Mayhem.

Har du vad som krävs för att överleva isapokalypsen? Världen har förfrusit och för att överleva har den sista spillran av mänskligheten byggt stora generatorer som drivs av värdefullt kol. Men tiden är knapp och århundradets storm nämar sig. Ni måste bygga skydd och samla mat och resurser för att klara er. Varje handling har oåterkalliga konsekvenser, dom lagar ni stiftar, de områden ni utforskar, dom byggnader ni bygger. Allt påverkar.

Har ni vad som krävs för att överleva frosten? Lyckas ni hålla era medborgare friska eller låter ni sjukdomarna hänga fritt? Samlar ni tillräckligt med mat eller svälter folk? Har alla tak över huvudet eller fryser några på natten? Är ni ett religiöst samfund eller är det hårda lagar och strikt ordning som gäller? Vågar ni utforska utmarkerna för att kanske hitta frälsning i vildmarken eller isolerar ni er från hela omvärlden?

Kom och testa det iskallaste brädspelet som gjorts och se om du har vad som krävs. Ni kan komma och spela i lag om 4 personer per lag. Dom lag som lyckas överleva hamnar på Wall of fame of true survivors.
Versionen av Frostpunk som kommer användas är deluxe utgåvan med preshadeade miniatyrer och neopren playing mat. Spelet använder dessutom en digital app som spelar originalmusik ifrån dataspelet.

1 spel tillfällen per dag utlovas pga spelets längd som är ca 5 timmar


Arrangemanget har föranmälning

Försäljning av kuriosa, konst och smycken

FruitBats UF logga

Vi i FruitBats UF är två nördiga konstnärer som vill dela våran passion för konst med andra. Vi erbjuder klistermärken, affischer och väskor som vi själva skapat!

Kom och spela brädspel i Gobosbrädspelsbar! Vi har alla möjliga spel här, från "No thanks!" till "Ark Nova"!

Vi kör ännu en Blood Bowl-turnering på GothCon.
Det blir en heldagsturnering med fyra rundor kvalspel (i traditionsenligt Blood Bowl format) och de fyra i toppen transporteras in i en grotta fylld med allehanda kistor och monster och får strida om vem som återigen skall koras vinnare av GothBowl-pokalen (i en fyra-manna Dungeon Bowl match).Varje coach spelar med samma lag i hela turneringen.

Antal spelare: Vi behöver begränsa oss till 24 personer.
Kostnad: Inget utöver inträde till GothCon, som troligen ligger på 250-300kr.
NOTERA: Föranmälan är öppen, så för er som vill vara där hela konventet kostar det just nu enbart 450kr. Osäker hur länge detta gäller dock.
Priser: Vi får se vad turneringsarrangörerna lyckas skrapa ihop.
Anmälan: Skall ske via GothCons anmälningsforumlär för arrangemanget.

Det kommer att vara en lång dag och vi kommer att ta pauser mellan rundorna för att orka hela dagen. Säkra att ni tar med er vatten eller annan dricka.

SPELSCHEMA
Samling och incheckning: 09:00-09:30
Runda 1: 09:30-12:00
Lunch: 12:00-13:00
Runda 2: 13:00-15:30
Runda 3: 15:45-18:15
Middag: 18:15-19:15
Runda 4: 19:15-21:45
Första Prisutdelning: 21:45:22:15
Dungeonbowl final: 22:15-01:00
Andra Prisutdelning (pokalen): 01:00-01:10

Dungeonbowl finalen kommer ske med fyra spelare, och vi följer reglerna som finns i Almanac 2021.
Har man inte tillgång till dessa kommer vi att ha en kort regelgenomgång på plats.

Reglerna för hur man bygger sitt lag finns på följande ställen:
* På Discord, i GothCons undergruppp Figurspel->Allmänt

* På facebook:
https://www.facebook.com/events/755729856491377

* På Swebba-forumet:
https://forum.swebba.se/discussion/2424/gothbowl-xlvii-30-e-mars-2024-goeteborg


Arrangemanget har föranmälning

Eventposter

64 spelare
6 omgångar
2000p
Biljettpris: 550kr vilket inkluderar inträde till Gothcons spelkonvent.

Välj Föranmälan, Förköpsbiljett.
Sedan tryck på arrangemant, välj figurspel, tryck på Gothcon 40k Open och lägg till eventet till din biljett.

550 + 100SEK

Schema
Fredagen den 29 mars
11:00 Spellokalen öppnar
11:30 - 12:00 Upprop & briefing
12:00 - 15:00 Match 1
15:00 - 16:00 Paus
16:00 - 19:00 Match 2

Lördag 30 mars
09.00 - 12.00 Match 3
12:00 - 13:00 Lunch
13:00 - 16:00 Match 4

söndag 31 mars
09.00 - 12.00 Match 5
12:00 - 13:00 Lunch
13:00 - 16:00 Match 6
16:00 - 16:30 Packa ihop
16:30 - 17:00 Priser

Event Pack: https://drive.google.com/file/d/1tlQZAzdYwngNnMj6i9JUZT0xH7t4m-E7/view?usp=sharing

Om du behöver hjälp, kontakta turneringsarrangören, Neil Kerr, via Facebook eller neilkerr4@gmail.com


Arrangemanget har föranmälning

Den traditionsenliga GothCon-auktionen återkommer givetvis på GothCon XLVII!
Det är återigen dags för oss alla att både utöka och rensa i våra spelsamlingar samtidigt som vi samlar in pengar till Barncancerfonden!

Hur går det till då?
Vi kommer precis som tidigare år att ha två inlämningspass, ett på fredag och ett på lördag, där man som besökare på konventet kan komma förbi och lämna in saker man vill sälja på auktionen. Antingen kan man välja att sälja saker på auktionen och få ut pengar efteråt eller så kan man välja att donera hela summan till välgörenhet. Vi kommer även i år ha ett donationsbord i anslutning till inlämningarna där man lätt kan lämna saker man vill donera till välgörenhet. Då sköter vi hela administrationen, säljer prylen i fråga och ser till att pengarna går till välgörenhet.

Visning av allt som ska säljas under auktionen sker lördag 12:00 - 13:00.
Själva auktionen kommer börja lördag 15:00 och kommer som tidigare år köras i två halvor, en för varje utropsgrupp, med en kortare paus på ca 10-15 minuter mellan.

Observera att antalet inlämnade utrop i år begränsas till 16 stycken per person, då vi vill att så många som möjligt ska få chansen att lämna in saker. Ta en extra funderare på vad ni lämnar in och hur ni paketerar det. Bunta gärna ihop böcker och spel i buntar, något som även kan göra dem lättare att sälja. Vi kommer sätta avtagbara klisterlappar på alla utrop, så ömtåliga spel, böcker och tidningar kan då behöva slås in med helt genomskinlig plast eller stoppas i plastpåsar. Tänk på att man lätt skall kunna se vad det är som säljs, så undvik igentejpade kartonger, svarta sopsäckar och alltför kreativa inslagningar.
Det kommer finnas viss tillgång till snöre och tejp vid inlämningen, men förbered gärna innan så går det fortare.

Tänk på att detta är en auktion för brädspel, figurspel, kortspel och rollspel, samt prylar som ansluter till hobbyn. Vi förbehåller oss rätten att inte ta emot utrop som inte passar in i detta tema. Får vi in för många utrop av någon produkt så kan vi avböja att ta emot fler av den. Maila oss om du har några frågor, tankar eller funderingar om detta eller auktionen i stort!

Avgiften för att lämna in utrop är 10 kr/utrop och den tas ut oavsett om varan blir såld eller inte. Auktionsavgiften går oavkortat till välgörande ändamål. På auktionen är lägsta utropspris 20 kr, och minsta budstegring är jämna 10 kr.
För att få lämna in utrop och delta på auktionen så måste man ha betalat inträde till konventet.
Det är möjligt att sätta ett minsta reservationspris. Undvik dock att sätta höga reservationspriser, då det kan göra att utrop inte säljer. Vi ser helst att man inte sätter något reservationspris alls och förbehåller oss rätten att neka inlämning om vi anser att ett reservationspris är orimligt.

Betalning
Likt förra året så tar vi primärt betalt via Swish under auktionen. Det är möjligt att betala kontant förutsatt att man har jämna pengar då vi inte har en egentlig växelkassa. Vänligen välj Swish i största möjliga mån.

Utbetalning för sålda utrop
Utbetalningar till säljare efter auktionen kommer att göras till bankkonto. Detta kräver att ni som säljare lämnar uppgifter med bankkonto+clearing-nummer till oss under inlämningen. För donerade objekt där hela summan skänks till välgörenhet behövs inga bankuppgifter. Utbetalningar kommer inte ske på plats utan göras av föreningens kassör inom 2-3 veckor efter konventets slut.

Inlämning:
Fredag 20:00 - 21:30 eller tills vi fått in ca 200 utrop.
Lördag 09:00 - 10:30 eller tills vi fått in ca 200 utrop.
Visning: Lördag 12:00 - 13:00
Auktion: Lördag 15:00 - ca 19-ish (tills vi är klara)
Utlämning av osålda objekt: Lördag 22:00 - 23:00 & Söndag 9:30 - 10:30
Plats: Auktionen hålls som vanligt i Norra Aulan. Detta gäller inlämning, visning och själva auktionen. Utlämning av osålda objekt sker av GC-auktionsgrupp i anslutning till Arrangörsreceptionen.

Gothfinity!

På fredagen kommer vi ha droppin med pröva på och casual matcher.

På lördagen kör vi en infinity ITS 15 turnering,
300 pts, två listor, tre matcher,20 platser.
Vi spelar även med mercs!
Mission blir:
Last launch
Looting and sabotage
Frostbyte

När ni anmäler er så vill vi gärna ha ert ITS Nick och nummer (det som syns i army buildern när ni är inloggade skicka gärna detta till mailen längst ner i värsta fall kan vi lösa det på plats).
Anmälningsavgift: 200 kr

Schema:
Lördag:
10:00 Samling
10:15-12:45 match 1
12:45-13:45 Lunch
13:45-16:15 match 2
16:30-19:00 match 3

wille.virtanen@hotmail.com


Arrangemanget har föranmälning

Helmgast visar upp och säljer sina produkter!

Heroquest
I de ödsliga norra bergen samlas åter fruktans tjänare och sprider sin fasa över landet. Jag, Mentor, har bett just er att åta er detta farliga uppdrag, då jag i er, ser mod, kunnande och rättvisans eld brinna likt flammorna i min eldstad bakom oss. Ni kommer färdas långt, genomgå utmaningar av svåraste sort, samt bemöta faror i form av fruktans värsta monster, men om ni lyckas skall ni finna ära, ryktbarhet och vad viktigare är, ha räddat landet från att täckas av mörker. Må all lycka stå er bi!

Heroquest barn/ungdom
Spel leds av vår 12-åriga grott & sagoexpert, som välkomnar barn och ungdomar att färdas in i grottor fyllda av faror och hjältedåd. Spelas med standardreglerna för nya editionen av Heroquest.

Heroquest advance
Egen version av advance Heroquest från 1989, där äventyrarna kan välja färdiga karaktärer eller slå fram sina stats och välja yrke innan äventyret. Spelas med D12’or huvudsakligen och är lite mer krävande, men samtidigt öppnar för mer möjligheter och utmaningar.

Plum Island utanför Massachusetts är en mycket oansenlig ö. Den har varit bebodd så länge man kan minnas men det är sällan som något händer här. Man fiskar torsk i Atlanten när vädret tillåter, och dricker sin öl på puben i Fort Philips.
År 1924 beslutade emellertid flottan att sätta upp en bas för hydroplan på ön. Det kan man läsa i gamla nummer av Arkham Advertiser.
Mer än hundra man skulle tjänstgöra, och fiskarna i byn var oroade över fiskenäringen. Ledaren i tidningen påminde om den omtalade ubåtsattacken mot Orleans det sista krigsåret, och stödde helhjärtat det skydd Massachusetts invånare nu fick efter det att luftskeppsbasen i Chatham så tanklöst lagts ned två år tidigare.
En lustigkurre skrev i en insändare att öns påstådda öknamn, "the last survivor island", kom från häxprocessernas tid och undrade vad flottans gossar tänkte när de hörde det.
En annan person krävde att biskopen i Massachusetts gjorde något åt saken. Det var emellertid oklart vad denne tänkte att kyrkan skulle göra och vad som egentligen var problemet.

Mindre händelser, knappt värda att nämna, står att finna i små notiser det året. Stiftelsen "Holy Church of Salvation and Trinity", med bas i Boston och Salem, hade förvärvat mark på Plum Island. De annonserade nu efter unga evangelister som vill missionera i området och återuppliva det lilla samhället i Fort Philip med frälsning.
Lönen utlovades vara mer än man rimligen kunde önska sig.

I fiskarbyn hade etnologen James Bollingworth ordnat med en liten utställning av sitt arbete om Wampanoag-indianerna.
En föreläsning på puben "The gilded cod" skulle äga rum kommande fredag klockan 5 . Inträdet var 10 pennies och barn kom in gratis.

Det är allt som man kan hitta om Plum Island i tidningens arkiv från den tiden, och sedan dess. Ön har glömts bort fastän väderbitna fiskare fortfarande landar sina fångster i kustens hamnar. Man kan prata med dem om man vill; de är vänliga men visar prov på humor en del skulle finna obehaglig, och de gör det på den riktigt gamla New England dialekten.


Arrangemanget har föranmälning

HIVE Turnering

Turnering i spelet HIVE.

Tournament setup:
* 5 rounds swiss type tournament (so no knock-out, everyone plays the same number of rounds regardless of their results).
* Start at 12.00 (3 hours max)
* Time per game: 15 min + 10 sec per move.
* Preregistration guarantees entry.
* Prizes provided by Gen42 and Hive badges for all preregistered participants.


Arrangemanget har föranmälning

Hjärnor omslag

1995 kom zombierna till den lilla staden Möllinge och efter det var inget sig likt. Ingen brydde sig längre om finanskrisens efterdyningar eller försökte få biljetter till bio premiären av Braveheart. Livet handlade helt enkelt om att överleva dagen.
Kom och spela Hjärnor! Ta rollen som en av våra vardagshjältar och försök tillsammans med dina medspelare överleva zombieutbrottet. Det svenskutvecklade spelet är ett kooperativt figurspel med ett actionfyllt och intuitivt regelsystem som inte kräver några förkunskaper.
Börja med introduktionsscenariot eller något av de scenarier som finns i regelboken. Du har också möjlighet att provspela material som är under utveckling. Passa också på att byta några ord med spelets skapare som håller i arrangemanget.

Är du sugen på att spela rollspel? Då är det bara att komma förbi Indierummet. Vårat utbud av rollspel är kraftigt varierande men majoriteten fokuserar på drama och relationer mellan rollpersonerna. Detta då Indierummet har sitt ursprung Story-now rörelsen. Så oavsett om du är nybörjare eller veteran till hobbyn så är du mer än välkommen in till oss.

Rekommenderad ålder 12 och uppåt.

Logo

IBG är en förening som organiserar meetups med målet att hjälpa en att få nya vänner

På vårat Gothcon event, så kan du sitta ner och spela brädspel med folk som du kanske inte känner.

För att bara en inkluderande förening använder vi engelska som vårat primära språk på våra event. Men om alla runt bordet är ok med det kan ni använda vilket språk ni vill.

Irrbloss Miniatyrer säljer egen skulpterade fantasy miniatyrer till roll och figurspel.

En ny färsk utgåva av 'The Last Box' kommer äntligen till GothCon!

Bokstånd för J.P.S.Publishing med den nylanserade boken 'The Last Box', en cyberpunk-thriller om den spontana uppståndelsen av sapiens i en bit spelkod, och människorna som konfronteras med detta nya varande.

Kaiju Fight Club

Kaiju Fight Club är ett megagame som vi kör i ett snabbt testa-på-format. Spelreglerna är enkla och vi har funktionärer på plats som hjälper till att förklara och spela.

Spelet passar för dig som vill testa på vad ett megagame kan vara eller för dig som har spelat tidigare.

"The first rule of Kaiju Fight Club is that everyone talks about Kaiju Fight Club!"

Sedan Kaijus gjorde sin mystiska entre på jorden har människorna inte bara lärt sig stå emot attackerna utan fånga och styra Kaijus. Eftersom attackerna följdes av miljardpublik och återetablerade både TV och streaming för de globala mediabolagen så var det naturligt att inte låta dem försvinna från skärmarna när hotet var avvärjt. Nu är Kaiju Fight Club en megaindustri och biljetterna till de få arenorna är både eftertraktade och dyra.

I spelet spelar du en av medlemmarna i ett Kaiju-stall, till exempel en manager eller Kaiju-pilot. Du spelar med och mot andra Kaiju-stall i världskuppen och hjälper till att forma sportens framtid och regler. Kanske blir du stormrik på kuppen?

Kalabaliken i Saskervoy

Efter många långa år av krig och konflikt har nu de fyra härarna samlats i den söndeslagna staden Saskervoy för att låta diplomater, sändebud och delegater förhandla fram en fred.

Men inte alla är lika intresserade av att låta krigets eldar slockna och i stadens skuggiga gränder stryker stridsband, gatugäng, monster och legoknektar som alla försöker verka för eller mot freden... eller bara slåss se mycket de kan.

Kalabaliken i Saskervoy är ett drop-in skirmishspel där ni kan välja mellan ett bagardussin olika warbands tillhörande en av de fyra olika fraktionerna.

Vinn så många poäng som möjligt för din sida och var med och avgör Tyrias framtid.

Så kom förbi och testa One Page Rules skirmish-system, våra dörrar står öppna under hela eventet och varje match tar inte mer än en halvtimme-timme.

OPR är ett communitydrivet figursspelsystem som bygger på kitbashing och enkla snabba regler med mycket låg ingångströskel.
https://www.onepagerules.com/

I KARTELLHÖRNAN spelar och säljer vi rollspel som är lätta till mycket lätta i regelmängd, men tunga på allt annat. Kom hit och prova på spel som MÖRK BORG, DEATH IN SPACE, CY_BORG, och SKR. Utforska spännande platser and upplev kreativa regler och nytänkande takes på både klassiska och överraskande miljöer. Kom och utforska uråldriga kryptor, övergivna månbaser, mardrömslika fabriker, eller ta reda på vad som döljs i märkliga tempel.

Vi erbjuder ~1-2 timmars drop-in spel dagtid mellan kl 10-20 med sista spelstart kl 18. Ingen föranmälan krävs, och vi står för spelledare och äventyr. Viss väntetid kan förekomma om ingen spelledare finns ledig när du dyker upp.

Till försäljning finns våra spel och våra tillbehör till dem. En liten mängd med tredjepartsprodukter och merch kommer också finnas tillgängliga, men de har en tendens att försvinna snabbt, så kom förbi redan dag 1!

Vi flyttar blippar, rullar tärning och utropar förbannelser tillsammans!

Ta med ditt eget favoritspel eller låna något på plats.

Kristianstads Spelförenings Spelbar (Fd Kickstarterrummet)
Vårt mål är att ha spel som kanske inte är så vanliga. Vi erbjuder även utlärning av spelen i den mån vi kan och har tid.

Logga Kult

Ni är fyra vänner i de sena tonåren, de sista skälvande veckorna på gymnaiset. Ni bor i och runt den lilla och menlösa staden Götene mitt på Västgötaslätten, långt från myllrande storstadsliv. Ikväll ska ni ha grillkväll i en sommarstuga på Vänerns strand.

Genom barndom och ungdom har ni alla varit de där utstötta, mobbade, längst ner i hackordningen, och ni har egentligen bara haft varandra. Nu är det bara några veckor kvar till studenten, och vem vet vart ni tar vägen då? Nu har ni en sista kväll med det gamla gänget, kanske den sista ni är tillsammans överhuvudtaget.

Dolt under ytan är ett scenario med teman om personlig skräck och sönderfall, och om att inte kunna fly hur gärna man än vill. En öppen historia om hur ditt största hopp kan bli din värsta mardröm.

Ett scenario till den nya svenska utgåvan av Kult: Den Förlorade Gudomligheten.

Samlingssal: N209


Arrangemanget har föranmälning

Banner

Kulturkrock återvänder igen med en musikal till GothCon! Denna gången är det Legenden om Zelda- Trekraftens Förbannelse; en parodisk musikal om en av tv-spelsvärldens största epos. En föreställning i två akter, med flera tillfällen under konventet.

Plats: Lingsalen i Studenternas Hus ("Kåren" Götabergsgatan 17)


Arrangemanget har föranmälning

Lamentation

Lamentations of the Flame Princess is the brutal and wondrous Weird
Fantasy tabletop role-playing game born out of love for underground
heavy metal, horror literature and film, and in fact all things strange
and macabre. Whatever the inspiration of the moment, be it Lovecraft and
Barker, Troma and Hammer, Argento and Fulci, the NWOBHM and True Doom,
or Ito and Morrison, LotFP's cadre of writers and artists deliver
mind-bending and merciless content for your game table.

Vi tar med oss gammalt och nytt för årets GothCon. Bland releaserna märks våra tredjepartsprodukter till Drakar och Demoner: Den brända jorden, Vildmarkens varelser och Bordonius öde. Men vi tar med oss hela vår katalog bestående av Sagospelet Äventyr, Sagospelet Rymd, Sagospelet Skräck, De Fördömda och Handbok för Superhjältar.

Omega Protocol

In the 1950s the United States government made contact with a race of technologically advanced beings known as the Ghin. The Ghin leader, a brilliant scientist named Cronos, had come to earth seeking a cure for a deadly plague threatening to annihilate his race. Cronos believed the cure to the plague could be found within human DNA, which was remarkably similar to that of the Ghin.

Less than twenty-four hours ago, several test subjects managed to escape the Subterra Bravo facility. Their actions led to a complete breakdown in relations between the human corroborators and Cronos’ minions. Having planned for this eventuality, the US government has enacted Omega Protocol . . .

Level 7: Omega Protocol is a game of tactical combat between a fireteam of commandos sent by an unacknowledged department within the US government to pacify the situation at Subterra Bravo and the sinister swarms of inhuman creatures that have overtaken the facility. Up to five players can take on the role of commandos, while one player acts as the overseer who controls Subterra Bravo’s monstrous denizens.

Prova en taktisk och actionladdad sci-fi Dungeon Crawler! Inga förkunskaper krävs.

Bordet 2021

Lindorm Dice kommer med butik till GothCon! Vi tar med oss allt från tärningar av plast till tärningar i glas, sten och metall, och även såklart massor massor av tillbehör! Välkommen :)

www.lindormdice.com

Lönnmördare är ett spel som spelas löpande under nästan hela GothCon.

Spelet går ut på att deltagare lönnmördar varandra med en kniv (banan), förgiftar varandras mat eller dryck (salt) eller utmanar varandra på rysk roulette (D6). Spelare kommer att märkas med en armbindel.

Poäng ges för varje mord och de deltagare som lever 21:00 på lördag får extra poäng. Spelaren med mest poäng vid spelets slut vinner oavsett om hen lever eller inte.

Man kan delta trots att man inte är på konventet hela tiden och det kommer att finnas minst två chanser att återupplivas/hoppa in i spelet efter att det startat.

Spelrum, sovsalar och cafeterian kommer att vara fredade från mord med kniv.

För att vara med från början måste man delta i ett uppstartsmöte (Max 15 min) fredag kl 09:00 men man kommer kunna hoppa in i spelet kl 12:00 samt vid midnatt genom att komma till arrangemangsrummet.

Föranmälan är möjlig men inte nödvändig, man kan dyka upp till uppstartsmötet utan föranmälan eller hoppa in vid givna tillfällen.
Om färre än 10 personer dyker upp till uppstartsmötet ställs arrangemanget in.

Vid frågor eller behov av domslut kan arrangörerna kontaktas via en facebookgrupp som alla som deltar i spelet bjuds in till.

I arrangemangsrummet kommer material och regler (och ofta arrangörer) finnas tillgängligt under hela tiden som spelet pågår.


Arrangemanget har föranmälning

Säljer queera serier och merch!

Butik med nya och begagnade rollspel, figurspel och brädspel.

Maffia är ett intensivt och oerhört roligt spel där fördelar går till folk som är bra på att ljuga och folk som är bra på att genomskåda människors lögner (eller sanningar). Varje spelare blir i hemlighet tilldelad en roll, antingen som den goda bybon eller som den elaka maffian. Sedan är det upp till byborna att ta reda på vilka spelare som är maffia och hänga dem. Men tiden är knapp, varje natt dör en bybo som blir skjuten av maffiosorna. Maffiosorna känner till sina kumpaner, men byborna vet ingenting.

Låter det roligt? Välkommen till oss och prova Maffia, oavsett om du är en erfaren räv eller en oinvigd bybo.

Mindstage

Traditioner är viktigt och speciellt på högtider som påsk. Då smiter vi från jobb, familj och förpliktelser och spelar Magic i Göteborg! Vi tävlar om över 50.000 kronor i priser!

Vi ska kröna svenska mästare i hela tre olika format. Pioneer, Vintage och Commander! En lycklig spelare ska dessutom kvala till European Legacy Masters där hen får representera Sverige i det svenska laget. Vi har de populära lagtävlingarna team-sealed och team trios (standard/modern/legacy) och självklart Påskmästerskapen i Premodern!

I år så håller Magicen precis som förra året till vid Landala sporthall där vi kommer att sätta upp över 200 sittplatser! (Magicen håller alltså till ett par hundra meter från Hvitfeldtska.)

Man behöver inte köpa inträde till Gothcon för att spela i någon av våra turneringar. Men om man gör det så stöttar man Gothcon och får dessutom rabatt på samtliga turneringar man spelar.

Mindstage delar ut priser motsvarande minst 50 000 kronor utspritt över våra olika turneringar! Du tävlar om "GothCoins", en form av tickets som du kan handla precis vad du vill med i Mindstage-butiken som är på plats. Där finner du allting från boosters till exklusiva magickort. Antingen så tar du lite smått och gott, eller så samlar du ihop till någonting större över hela påskhelgen!

Se det fullständiga schemat här nedan! Precis som innan så kan man komma in och spela våra magic-events utan att ha köpt ett Gothcon-inträde. Men om man har betalat inträde till gothcon så får man rabatt på eventsen man spelar. Detta innebär att om man bara vill spela någon enstaka turnering så kan man göra det utan att det blir särskilt dyrt! Hjärtligt välkomna till Gothcon 2023!

Turneringar
(Priserna avser turneringsavgiften med Gothconinträde och utan Gothconinträde.)

Skärtorsdag (28:e mars)

Kväll:
Draft – 225kr/250kr
Registrering: 18.00-18.15

Modern – 150kr/200kr
Registrering: 18.15-18.30

Vintage Warm-up – 100kr/150kr
Registrering: 18.30-18.45

Långfredag (29:e mars)

Morgon:
Kval: European Legacy Masters – 300kr/375kr
Registrering: 09.00-09.30

Team-Sealed – 300kr/350kr
Registrering: 09.15-09.45

Kväll:
Team Trios Constructed – 200kr/250kr
Registrering: 16.30-17.00

Premodern Warm-up – 100kr/125kr
Registrering: 16.45-17.15

BIG FNM Draft – 225kr/250kr
Registrering: 17.30-18.00

Påskafton (30:e mars)

Morgon:
High Roller Legacy – 300kr/375kr
Registrering: 09.00-09.30

Svenska Mästerskapen i Pioneer – 300kr/375kr
Registrering: 09.15-09.45

Påskmästerskapet i Premodern – 125kr/175kr
Registrering: 09.30-10.00

Kväll:
Svenska Mästerskapen i Vintage – 300kr/375kr
Registrering: 15.30-16.00

High Roller Modern – 300kr/375kr
Registrering: 15.45-16.15

Svenska Mästerskapen i Commander – 225kr/300kr
Registrering: 16.00-16.30

Påskdagen (31:a mars)

Morgon:
Quick Modern – 150kr/200kr
Registrering: 09.00-09.30

Premodern – 100kr/125kr
Registrering: 10.00-10.30

Old Frame Vintage – 150kr/200kr
Registrering: 10.15-10.45

Världsmästerskapet i Highlander Gold – 50kr/75kr
Registrering: 10.30-11.00

Försäljare av t-shirts, underlägg, musmattor, speltillbehör och massa annat!

Äventyrare sugs in i portal

Välkommna till Malifaux.
Where bad things happen!

Var med o utforska staden Malifaux's mörka hörn i jakten på nästa löning och att överlevnad.
Med svärd, krut, magi eller mekaniska lämmar ska du mota bort Zombier, monster, maskiner med mordisk vilja eller psykopatiska magiker.

Rollspel-systemet heter "Through the Breach"
och baserar sig på spelkort istället för tärningar.

Förutom grundläggande engelska är bra att kunna, behövs inga förkunskaper om spelet. inget material behövs.
Max 4 personer per pass.


Arrangemanget har föranmälning

Gather!

”Det finns dåligt väder, det finns inga kläder.” /Meeple-ordspråk

Håll dina skeppsbrutna meeples vid liv i denna brutala överlevnadsduell! Guida dem genom olika årstider och diverse extremväder. Roffa åt dig av öns begränsade resurser innan din dödsfiende gör det.

Antal spelare: 2 (1 mot 1)
Speltid: ca 60 min
Ålder: 10+
Genre: Strategi
Mekanismer: Worker placement, Player elimination, Push your luck

* * *

Spelet har varit under utveckling sedan 2020 och rör sig mot publicering. Detta är 12:e versionen.

MM är designat utifrån tre huvudprinicper:

1. Strategiskt djup. Spelaren har många val och de är sällan självklara. Samla, jaga, fiska, odla. Bygg regnsamlare, fällor och andra uppgraderingar. Sköt dig själv eller spela aggressivt.
2. Användarvänlighet. Snabb setup, lätt att lära sig. Tydlig struktur som låter dig fokusera på vad du ska göra, istället för att hålla reda på reglerna.
3. Omspelningsvärde. Det finns många saker som kan drabba små meeples, allt ifrån bistick och svält till pirater och orkaner. Vädret växlar från ”okej” till ”krispanikskräck” och du kan aldrig säkert veta vad som väntar. Du kan vinna genom att bygga en flotte, hoppas på att ett skepp ser dina röksignaler, eller genom att få ön för dig själv. Allt detta tillsammans gör att varje spelomgång blir unik.

Mega varianten av det episka och klassiska Civilization.


Arrangemanget har föranmälning

Megaton Games

Megaton Games är en liten oberoende speltillverkare som gör rollspel, rollspelstillbehör och andra spel. Megaton Games har gjort rollspelet QuestCore, varit verksamma sedan 2009, och är baserade i Göteborg.

Titeln

År 1923 samlas några personer på stationen King’s Cross. De har kommit till London för att utreda ett mystiskt dödsfall. De är alla Samlaren – Olika kroppar fast delar av samma väsen, som har levt bland (och inuti) människor i århundraden. Den döde var också en av dem, och innan han dog förlorade han kontakten med deras gemensamma medvetande. Snart börjar också resten påverkas av samma fenomen. Kommer de göra klart sitt uppdrag eller försöka fly när minnen av deras liv innan de blev ett med Samlaren bryter fram?

Metastas är ett karaktärsdrivet skräckscenario om att återupptäcka sitt förflutna och vara en del av en utommänsklig fasa.
Scenariot vann Rollspelsgripen 2023 i kategorin Bästa Karaktärer.

System: Friform
Spelare: 4
Samlingssal: N206


Arrangemanget har föranmälning

Mothership, sci-fi horror RPG

Det är första dagen på jobbet i undervattensbasen som ligger tusentals meter under vattenytan på en främmande planet. Något extremt konstigt och underligt har hänt och tiden börjar rinna ut. Kommer du överleva?

Samlingssal: N211


Arrangemanget har föranmälning

Nations är ett civilisationsbyggarspel där man genom resurshantering och utveckling tävlar mot andra nationer och kämpar mot potentiellt förödande händelser som spelet bjuder på. Styr din nation från antiken fram till första världskrigets början.
I Gaia project utmanar du andra om att kolonisera rymden med en av 14 unika raser.

Inställt pga. sjukdom.


Arrangemanget har föranmälning

Nocturrial är min tolkning på ordet "nocturnal" då jag är nattkreativ. Arbetar först och främst med resin och det kommer finnas allt från söta nyckelringar och smycken till glasunderlägg med pokemonkort i.

death

Varför dör karaktärer? När är det bra och när är det hemskt? Lär dig historien och designmångfalden för dödsfall i rollspel.

På engelska + grundläggande svenska

Smyckesförsäljning, handgjort i chainmaille

Nordiska mästerskap i Rummikub.

Spelare från alla nordiska länder är välkomna att delta.

Vinnaren får en betald resa med boende till Rummikub VM i Gdansk, Polen 6-9 September 2024.

NORDISKA VÄSEN är ett rollspel som utspelar sig i det Mytiska Norden. Väsen och människor har i århundraden levt i samråd och förståelse. Men någonting har hänt. Gamla avtal och uråldriga traditioner har brutits. Väsen är aggressiva och oförutsägbara.

Spelarna tar sig an rollen som medlemmar ur Sällskapet, en organisation som viger sig åt att studera, söka upp och fördriva väsen.

Varje spelsession är en one-shot; spelarna påbörjar och avslutar ett mysterium utan någon fortsättning.

På grund av spelets teman är det ett krav att deltagare är minst 15 år.


Arrangemanget har föranmälning

Bevisa att ni kan mest på GothCon och vinn priser och skryträttigheter under resten av konventet!

Kom med kompisar eller hitta kamrater på plats för att testa era kunskaper i nörd kategorier så som brädspel, rollspel, tv/dataspel, disney, tv serier, anime o.s.v.

Varje lag får bestå av max två personer (men det är ok att vara färre), om du inte har en partner men vill ha en så dyk upp 5 minuter innan utsatt tid så parar bi ihop er!

Ett pris utlovas vinnarna förutom den oändliga äran i att ha vunnit nördquiz 2024 på GothCon!

Spela egna medtagna figurspel här!

Det är helt ok att sätta upp demospel, men kontakta figursspelsansvarig först.

Här kan du spela nyinköpta eller medhavda spel.

Som det låter, vi leker med pixlar.

Jag har pärlorna och ni har kreativiten att skapa fram underbara konstverk.
Använd de böcker/papper som finns. Annars fungerar det att söka på Google med.

Lite mindfulness o kort paus för stunden.

Kostar en slant, från 5:- o uppåt.

Välkomna <3

Butik som säljer brädspel, rollspel och figurspel både begagnat och nytt. Vi köper begagnat på plats så ta gärna med er vad ni vill bli av med. Vi kommer att ha med oss en massa spel, men om det är något särskilt man vill vi skall ta med oss så går det bra att maila på support@playoteket.com

Poddrummet är en samlingsplats för alla rollspelspoddare, lyssnare och nyfikna personer som bara vill komma in och lyssna en stund. Det kommer vara ett rullande schema av rollspelsessioner och panelsamtal inför publik, samt lite tid för meet and greet. Missar ni livespelningarna kommer ni kunna höra dem i olika podcasts efter konventet.

Det kommer även att spelas flera rollspessioner och annat kul bakom stängda dörrar som släpps i diverse podcasts efteråt. Så att ni kan få tillbaka konventskänslan långt efteråt.

Schema i publikrummet:

Fredag
Spel för publik:
10-12 EON
Podd: ROAR mfl
12:45-14:45 Drakar och demoner (på engelska)
Podd: Andreas från Sweden Rolls mfl
15:00-17:00 Blades in the Dark (på Engelska)
Podd: Brainwaves Podcast, Red Moon Roleplaying, Svartviken Rollspelspodd, Sweden rolls
17:45-19:45 Coriolis
Podd: Svartviken Rollspelspodd, Vi spelar rollspel mfl
20:00-22:00 Kult
Podd: Spelhyllan, Gestalt, Smygpodden

Lördag:
Panelsamtal
10:00-10:50 How do we review RPGs? (på Engelska)
11:00-11:50 Att driva rollspelsförlag
12:00-12:50 Hur håller man spelgruppen vid liv (i vuxen ålder)?
13:00-13:50 Rollspela online - bra eller dåligt?

14:00-14:45 Meet & Greet

Spel för publik:
15:00-17:00
Podd: Vi spelar Rollspel
17:30-19:30 Kutulu
Podd: Svartviken Rollspelspodd, Frilurarna, Äventyrarna mfl

Söndag
Spel för publik:
10:00-12:00 Mutant
Podd: Röda Pesten, ROAR
12:15-14:15 Drakar och demoner
Podd: Sweden rolls mfl

Vampyr

Det är äntligen turneringsdags i Vampire the Eternal Struggle på GothCon 2024!

Vi börjar klockan 09:30 och håller på tills 12:00 då det är lunch, och sedan börjar vi igen 13:00 med ett andra game, påföljt av ett finalbord.

Vi kommer vara i Vasa lokalen, rum 521.

Anmäl er senast dagen innan via mail till mig (simongustafjohansson@gmail.com), annars kan inte plats garanteras. Övrigt gäller först till kvarn. Turneringen är tänkt för 8-20 spelare.

Om du vill vara domare och har erfarenheten så får du mer än gärna höra av dig.

Se till att gilla facebook eventet också!

Priser kommer!

Rollspel 101

Har du någonsin undrat vad rollspel handlar om? Det här är chansen för dig att lära dig mer! Rollspel 101 är en grupp erfarna spelare som vill sprida glädjen av rollspel, speciellt grupper som traditionellt har uteslutits från hobbyn. Nu får du changsen att prova på det populära rollspelet Dungeons & Dragons i en nybörjarvänlig version med förgjorda karaktärer.

Dom berättelser vi skapar tillsammans kommer att innehålla en bra mix av socialt rollspel och actionpackade tärningsstrider. Oavsett om du är erfaren eller helt ny i hobbyn, är du välkommen att delta och se vad allt snack handlar om.

Vi håller två pass på lördag (10:00 - 15:00 och 16:00 - 21:00). Vår primära målgrupp är vuxna nybörjare, men familjer och ungdomar är också välkomna. Du kan välja att anmäla dig individuellt eller bara komma förbi när vi startar passen kl 10 och kl 16. Drop-in är ok om det finns plats.

Vi hoppas att det här eventet ska ge deltagarna en bra inblick i vad rollspel handlar om och en rolig upplevelse tillsammans med oss. Så kom och rulla några tärningar och ha lite kul!

Samlingssal: N215


Arrangemanget har föranmälning

Bild

Föreningen Västspel kommer att arrangera rollspel för barn och unga.
Samling i NE06 tio minuter innan passet börjar.

FREDAG
pass 1: 10:00-12:00 "Interstellar issues: Satellitstationen" & "Torkan i Gin"
pass 2: 12:00-14:00 "Interstellar issues: Satellitstationen" & "Torkan i Gin"
pass 3: 16:00-18:00 "Interstellar issues: Satellitstationen" & "Torkan i Gin"

LÖRDAG
pass 1: 10:00-12:00 "Min Granne Vampyren" &
pass 2: 12:00-14:00 "Min Granne Vampyren" & "Monark Sommars midsommardans"
pass 3: 14:00-16:00
pass 4: 16:00-18:00 "Min Granne Vampyren"

"Trubbel på Tru'uda" pass 1, 3 och 4 inställt pga. sjukdom.

SÖNDAG
pass 1: 10:00-12:00 "Torkan i Gin"

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Interstellar issues: Satellitstationen
Antal spelare: 3-4
Målgrupp: 11+
System: eget T6 system (simpelt, likt pbta)
Setting: sci-fi, rymden, skräck(-ish), mysterie

Efter en månads resa har ni äntligen anlänt till rymdstationen där ni ska spendera ett år. Att övervaka satelliternas omloppsbanor i 365 dagar verkar lite trist men det betalar ju bra i alla fall. Men desto längre tid ni spenderar där desto mer... fel... verkar stationen, det känns nästan som om ni varit där förr....

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Torkan i Gin
Antal spelare: 3-4
Målgrupp: 10+
System: Drakar och Demoner
Setting: Fantasy (öken)

Ni är en grupp äventyr på genomresa i huvudstaden Gin. Men när ni anländer är staden döende. Deras heliga vattenkälla har torkat ur för första gången sedan Gins grundare förtrollade den. Vad kan ha orsakat den här skandalen, och vad kan ni tjäna på att lösa den?

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Min Granne Vampyren
Antal spelare. 2-4
Målgrupp: 9-14år
System; använder t6, t8, t10, och t12

Det är sommarlov, och precis som varje sommar innan har era föräldrar skickat er att bo hos era morföräldrar i den lilla byn Dalkullebacka. Ni såg fram emot tre underbara veckor av skogsäventyr, stranddagar, och färska kakor...men nu är ni ganska säkra att Mommo och Moffas nya granne, herr Alucard, är en vampyr.
Ni vet detta för att ni, den första natten, såg Herr Alucard öppna sitt övervåningsfönster och klättra rakt ner för väggen, som en ödla.
Problemet är att ingen tror på er! 'Visst,' säger de, 'Herr Alucard klär sig lite underligt, i sina spetsiga skjortor och långa mantlar... och visst, han har alltid en stor hängig solhatt på sig utomhus, och lämnar bara huset dagtid på molniga dagar... men ni har bara livlig fantasi! Monster finns ju inte!
Monster finns visst. Och de kommer tro på er. Ni behöver bara samla bevis först...

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Trubbel på Tru'uda inställt.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Monark Sommars midsommardans
Spelare: 2-4
System: PBTA
Målgrupp: 7+

Ni är älvor i älvornas värld men monark sommar har sin årliga midsommardans på ängen mellan er värld och människornas värld. Världarna hålls isär av en dimma men gäster märker att dimman blir tunnare och gästerna håller också på att försvinna en efter en så ni måste hjälpa för att se vad som har gått fel.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

RopeLIVE (också känt som RPG Live) har introducerat Finska publiken till ett koncept om interaktiva och deltagande TTRPG-strömmar.

Etablerad hösten 2021 har Yle (Finska Public Service) sänt sex stycken livesändningar på mellan fyra till fem timmar av nyskapade spelkoncept där kändisar har samlats kring ett bord tillsammans med publiken för att ge sig in i främmande världars äventyr. Allt från fantasy till hemsökta hus och månens mörka sida till fantastiska världar i andra galaxer.

Konceptet är skapat och arrangerat av en liten grupp entusiastiska spelare med årtionden av erfarenhet i olika rollspel och är aktiva i den finska rollspelshobbyn.

I och med RopeLIVE har publiken får en stor roll i spelets utfall. Chatutrymmet ger inte bara möjlighet att påverka spelet och ge order till karaktärerna men också ett vänligt inställt och entusiastiskt communityutrymme för att dela tankar och uppleva äventyret på en helt ny nivå.

RopeLIVE har blivit ett mycket populärt spelkoncept i Finland, och har sammanfogat tusentals spelare och tiotusentals unika tittare. Och nu får Sverige chansen. 2024 planeras konceptet expanderas till Sverige i samarbete med SVT, och nästa spel planeras att släppas samtidigt i Sverige och Finland.

Kom och lyssna på skaparna av RopeLIVE. Hör vad konceptet handlar om hur den svenska versionen kommer funka och varför vi behöver DIG för att hjälpa oss göra nästa spel bättre än någonsin!

Bild

Terroriserar den gigantiska rötmåsen Kung Måses fortfarande området runt den gamla silon? Vaktar järnjätten Cevin fortfarande det urspårade Smälltåget? Ingen vet, men den familj som gör kreddigast saker för sin klan vinner. Kan vara att undanröja ett hot, samla viktiga prylar till klanen, eller att göra en bra deal med dromedar-karavan-handlaren Fru Lawrence.

Västspel presenterar den barn- och familjevänliga varianten av det narrativa, postapokalyptiska figurspelet Rost och Röta. Snabbare rundor och lite färre figurer att hålla reda på,och här handlar det mer om att bygga en rolig skröna än taktiken i dina strider.

besättning

Oljeriggen har sedan länge tystnat och är numera ett tillhåll för sillmetande, transtinkande fubbikar som vägrar betala hyra bara för att ”de var där först”. Samla en armada, krön dig själv till flott-boss och kuva dom!

Postapokayptiska sjöslag i 28mm.

Yngela abdikerar en tönt

Trankokeriet i Trelle försörjer flottor så väl som landtåg med smörjande, väldoftande bränsle. Nu är Silltzaren död och en ny ledare ska tillsättas. Valet vinns ju lätt så fort du har trätt den där Boss Påk-Åke över några armeringsjärn men fram till dess blir det att samla ett uppbåd och göra en plan.
Narrativa strider i ett postapokalyptiskt Trelleborg, Mögigaste träckhög.

Rumian

Mitt namn är Viktor. Vi kommer att lansera ett brädspel sommaren 2024 som har namnet ”Rumian”.

Rumian är ett medeltida äventyrsspel som passar bra både för nybörjare till strategispel men också mer erfarna spelare. Spelet kommer vara klart i sin helhet till Gothcon fast vi kommer endast ha välgjorda prototyper med oss på konventen.

Logo

Science Fiction Bokhandeln är Sveriges största och (troligen) nördigaste specialistbokhandel. Hos oss hittar du böcker, serier, spel och prylar med anknytning till science fiction, fantasy och skräck.

SM i Loopin' Louie

Femte året som SM i Loopin' Louie arrangeras, andra gången på GothCon!

Slå ut de andra spelarnas hönor samtidigt som du undviker att få dina egna hönor utslagna! Sisten kvar i spel vinner!
Fritt antal spelare, upp till 1-3 spelare per lag.
Glad stämning och spelaranda uppmuntras!

Priser till guld-, silver- och bronsmedaljörerna.
Bonus-pris till bästa hejaramsa.

Gratis att delta. Barn i sällskap med förälder.

Sofi

Tips & trix om skrivandet av författaren och förläggaren Sofi Poulsen.

Fredag 45 min grundläggande tips & trix för ditt skrivande

Lördag 45 min mer avancerat skrivande

Har du ett pågående projekt ta gärna med det för att kunna få mer personliga tips som för dig och ditt projekt framåt. Om du har några frågor eller vill berätta om ditt skrivande innan vi ses, tveka inte att höra av dig. På så sätt kan jag förbereda mig mer på just dina funderingar.

Du når mig sofi@darkness.pub


Arrangemanget har föranmälning

Asmodee Nordics

Kom och spela nyheter och klassiker från Asmodee Nordics

Star Wars Armada 400pts turnering enligt gällande turneringsregler


Arrangemanget har föranmälning

Star Wars Unlimited

Pröva det nya Star Wars-kortspelet från FFG.

Start: 11:00 (från 10:00 har du möjlighet att lära dig spelet med vårt demoteam).

Format: Sealed Deck

Detaljer:
Prerelease Box innehåller 6 boosterpacks, plus tokens och ytterligare material som hjälper dig att komma igång med Star Wars: Unlimited.
Den innehåller också exklusiva promos av Luke Skywalker- och Darth Vader-ledarkorten.
Bygg en kortlek med 30 kort från dina 6 boosters.
Du får använda så många exemplar av ett kort som du vill.
Du kan använda vilken Common Base som helst, även om den inte fanns i dina boosters. Sällsynta baskort måste komma från boostern.
Dina ledarkort kan komma från en av de sex boostrarna, eller så får du använda ett av promoledarkorten från Prerelease Box.

Kostnad: 400 SEK betalas via Condaba.

Priser: Boosters och andra godsaker

Antal deltagare: 24

Registrering: Ja, drop in i mån av plats.


Arrangemanget har föranmälning

The Descent of Golmonders Temple
Länge var Golmonder en avskydd och ohelig avgud. Men ju längre tiden har gått och de tre första plågorna: Blodhostan, Eldregnet och Den skrikande natten plågat människa och jord, har den tvehövdade basiliskernas kyrka haft enklav och bestämt att helgonförklara Golmondor. Golmonders tempel ligger i Bergen Crypta och kan numera ses som heligt då det ligger nära basiliskernas uppstigningsplats. Ett edikt har skrivits:

“Alla som kan finna och återbörda heliga artefakter ur Golmonders tempel till sin rättmätiga plats hos ärkeprästinnan Josifla Migol, kommer belönas rikligt, både i detta liv och nästa”.

The Descent of Golmonders Temple är ett äventyr baserat på Mörk Borgs fruktansvärda underbara värld. Äventyret har inslag av psykologiska inslag och body horror. Förvänta er ett dungeon crawl men med flera oväntade och udda inslag. Spelet passar grupper på mellan 4 - 6 spelare.

På grund av spelet och äventyrets karaktär är det inte lämpligt för folk under 16 år eller för spelare som inte uppskattar eller klarar av våldsamt eller explicit innehåll.


Arrangemanget har föranmälning

Nu mer traditionsenligt utser vi den svenska mästaren i Carcassonne. Det hela avgörs i duellformat.

Tål vampyrer solljus? Vad händer egentligen när du sätter en påle igenom hjärtat på en vampyr?

Kom och snacka vampyrlajv med GALF! Representanter från föreningen visar och berättar om hobbyn och, om du vågar, bjuder på en blodshot eller två.

Te! Svart te, grönt te, rökt te, konventste, rooibos! Sugen på te? Kon förbi Tebaren och ta dig en kopp!

Test-arrangemang för att kunna guida vilsna i gränssnittet.


Arrangemanget har föranmälning

Mutant Chronicles i ny tappning!

Inget skulle stå i vägen för producenternas vision om den senaste stjärnspäckade pulp-actionfilmen i Luna City. Varken trötta kameramän, onda kultister, dålig catering eller ett mystiskt meddelande från glömda tiders gudar. Med den störste B-action skådisen genom tiderna, John Bale, som huvudperson fanns det inte en enda chans att filmen kunde floppa. Tills...

Ticket to Ride

Ett pass där man spelar så mycket Ticket to Ride som man orkar. De flesta varianter kommer att finnas tillgängliga, inklusive Norrköping/Linköping, Göteborg och Rydsgård. Drop in är möjligt. Vi kör igång spel så snart det finns tillräckligt med spelare och plats.

Arbetsplatsen

Av: Mattias Geisler och Martin Svärd

Ur Slingan och dess varselklot har varmt brunt vatten översvämmat delar av Svartsjölandet. Staten valde att evakuera området och gjort det till en förbjuden zon patrullerad av militär. Det sägs skydda mot att maskinpesten, som gör robotar och maskiner galna, inte sprids.

Ett halvår senare ska fyra artonåringar på sitt första sommarjobb. De ska sanera en industrilokal djupt inne i zonen. Vuxenlivet har börjat tränga sig på mitt i tonårsångesten, förbi är barndomens leksomrar.

Det går bra att anmäla en del av en grupp, så försöker vi pussla ihop fulla lag.
Max lagstorlek 4 spelare.
Samlingssal: N202


Arrangemanget har föranmälning

Försäljning av spel

Att tillhöra en mäktig gammal trollkarls hushåll eller att vara en av hans lärlingar låter antagligen mer spännande än vad det är. Dagarna består ju mest av sitta vid skrivpulpeter, att försöka lära sig besvärjelser eller att städa i tornet, laga kvällsvard och sköta om den lilla trädgården.
Så att äventyret skulle komma till er var inte direkt vad ni väntade er, men det är precis vad som sker när den gamle trollkarlen har gett sig av på en längre resa. För strax efter att han har gett sig av anländer byrådet från den närliggande byn och berättar att de behöver trollkarlens hjälp. Så vad tror ni? Är ni redo att stå på egna ben och ta hand om byns problem?

Det här äventyret är för 4 - 6 spelare som kommer ta rollen som antingen lärlingar till trollkarlen eller hans hushåll som sköter om den dagliga driften i trollkarlstornet.

Samlingssal: N210


Arrangemanget har föranmälning

”Det är en enkel operation. In, ut och så lite pang-pang på vägen. Sukony Vlex försökte övertyga sina underofficerare på Mentakkryssaren Bounty att rymdstationen Sumerian var ett lätt byte för lite extra krediter. Som kommendörkapten i koalitionen förväntades man alltid dra in sin lön själv, vilket uppmuntrade kreativitet. Tyvärr var det också så att varje medborgare hade en skepsis till auktoriteter och den befälhavare som drev sin besättning för hårt riskerade att degraderas till diskare eller hamna i luftslussen. Okej, sa de andra och skeppet fällde ut antimateria-kanonerna. Knappt hade de gjort det förrän ett sus gick genom bryggan. Var i h-vete kom det där flaggskeppet ifrån?!?”


Kom och spela Twilight Imperium 4th ed med Prophecy of Kings och senaste Codex! Vi spelar med husregeln: inga bilaterala Support for the Throne, dvs man får inte byta Support for the Throne med varandra. Detta ger mer dynamiska allianser och kreativt spel. Anmälan sker bara genom GothCons hemsida. Upp till åtta spelare. Halvbalanserad karta görs i förväg


Arrangemanget har föranmälning

På GothCon är det inte ovanligt att ljudnivån är hög och att det är mycket som händer överallt. Därför finns det ett tyst rum dit man kan gå för att få lite lugn och ro. I det tysta rummet får det inte spelas spel eller pratas högljutt. Rummet är öppet för alla.

USCM-logga

Mänskligheten har koloniserat ett flertal solsystem och börjat ta sina första trevande steg ut i det okända. I första ledet går koloniala marinkåren. Ni upprätthåller lugnet i kolonierna och ser till att megaföretagens konflikter inte urartar till fullt kärnvapenkrig.

USCM är ett taktiskt rollspel i militär SF-miljö inspirerad av bland annat Aliens, XCOM och Starship Troopers.

Vi kör drop-in så länge våra spelledare fortfarande är i stridsdugligt skick. Kom gärna med en färdig grupp på 3-5 personer. Har du ingen grupp anmäl dig bara vid marinkårens rekryteringskontor så löser det sig ändå. Nästa dropship avgår så snart det är fullt.

Spelpassen är 1-3 timmar och det finns olika scenarion att välja mellan så det går bra att återkomma och spela igen. Man kan behålla sin karaktär mellan uppdragen om man överlever.

Marinkåren behöver alltid nya rekryter. Ta värvning och hämta ut ditt M41A1 Pulse Rifle redan idag.

Bild

Vi erbjuder barn och ungdomar att testa boffer-dueller. Alla är välkomna att snacka lajv med oss.

Bild

Föreningen Västspel kommer som vanligt att arrangera spelaktiviteter för barn och unga under konventet. Under hela konventet bjuder vi på ett urval av brädspel, figurspel, figurmålning, rollspel med mera, man kan lära sig och spela på plats. Mer detaljer kommer finnas på plats.

Målgruppp: 9-14 år
Förkunskaper: inga, vi lär ut

Konventssveriges kanske mest uppskattade undergroundtournering är tillbaka (lagom i smyg). Kampsporten där allt är tillåtet förutom kroppskontakt. Var med och delta som fajter eller som publik, alla är nästan lika aktiva.

De mest verbala kämparna samlas som vanligt 21:30 vid scenen och publiken uppmuntras att vara på plats vid 22:00 för att hejja fram de som är bäst och blodigast.

Arrangemanget är under trygg leding av mångåriga mästaren Rollspelsbarens "Gunnar" Bartendern som agerar MC. Vi ser fram emot stormästaren, forna mästare och nya deltagare som vill vara med och pröva sina krafter på scen.

"Ska du ha en hoppspark?"

Vildhallon är ett kreativt indieförlag som ägs och drivs av kulturarbetaren Mattias Dristig. Företaget har en bred utgivning som sträcker sig från förlagsverksamhet till skivbolag och spelutveckling.

Även i år hittar man Vildhallon i butiksdelen i Aulan i södra byggnaden. Succén från de senaste två åren fortsätter dessutom med ett eget spelrum där man som besökare kan testa Vildhallons utgivna spel och prata med förlagets anslutna kreatörer.

Se Vildhallons sida på Facebook för exakt program.

Sveriges snyggaste rollspelspodd besöker naturligtvis GothCon även i år! Vi spelar in ett avsnitt inför publik, svarar på frågor, och trivs i största allmänhet. Hoppas vi ses!

Lets play Warmachine! A game filled with steam and fury. Take control of your Warcaster and command your warjacks to do your bidding. Experience an action packed game where your tactics can change in an instant!

Spela Warmaster, men med en Twist! Utför hemliga sekundär-uppdrag för att samla in Guld. Guld som kan spenderas på att hyra legosoldater inför nästa strid! Men för att säkra deras gunst så måste du vara beredd att betala mer än alla andra generaler som också vill hyra samma regimente.

Welcome to the jungle

Hur kunde det bli så här, barnvakt åt ett kamerateam och några journalister. Uppdraget är att skydda dem då de ska göra ett reportage om bylivet i Vietnam.
Plötsligt håller Hammond upp en hand och hela gruppen stannar direkt och alla sjunker ner på knä. Han söker ögonkontakt med sitt befäl, Longgrear, och signalerar med en handrörelse att målet är i sikte. Uppdraget är att ta sig fram till byn och söka igenom den efter fientlig verksamhet. Hammond kunde inte se några fiender utan bara bönder som rörde sig i byn.

6 spelare per omgång.
ca 2 timmar per omgång.

Fyrtio Gravar

Du står utanför banken med din bror Cass, din make Roscoe, samt er vän Santiago. Red Crow och White Feather väntar med hästarna. Det känns bra!

Banken i Eagle Pass borde ge ett bra byte med tanke på alla rika ranchägare som bor i trakten, och alla de som rest till staden för att delta i den årliga boskapsmässan.

Ni knyter näsdukarna över era ansikten och drar era vapen. Roscoe stegar först in i lokalen, och ni andra sluter upp bredvid honom. Han höjer sin revolver och blänger på kunder och personal.

”Mina damer och herrar detta är ett rån. Om alla bara håller sig lugna kommer ingen behöva bli skadad!” dånar han.

Rånet är över på ett par minuter. Med säckarna fulla rider ni ut ur Eagle Pass i sporrsträck med siktet på gränsen till Mexiko.

Inget kan gå fel.

Samlingssal: S502


Arrangemanget har föranmälning

Karaktärer i Who Goes There?

Forskarteam i Arktis har hittat en biologisk massa som försvinner från laboratoriet. Sen går allt åt helvete. Nu handlar det om att överleva till hjälp kommer. Men kan du verkligen fortfarande lita på dina kamrater? Ni måste samarbeta samtidigt som riken för att någon inte länge är den de utger sig för att vara ökar.
Detta är ett spel är dig om vill jobba ihop för att överleva, om det inte redan är så att du är infekterad, den biologisk tingesten ha en egen agenda…
Baserat på kultrysarn från 1982 fångar detta spel paranoian och skräcken av att vara isolerad i ödemarken med en okänd fara som finns närmar än du vågar tro.
Gillar du co op med hidden deduction-element är detta spelet för dig!
Det kommer även finnas chans att spela varianten The Thing som är en något mörkare variant på samma tema.
Ca 5 spelare per spel, föranmälan krävs, det finns plats för upp till 17 spelare fördelat på 2 partier Who Goes There och ett parti The Thing.


Arrangemanget har föranmälning

Kom och spela Wings of Glory WW1. Ett enkelt och snabb lärt flyg spel. Drop-In inga förkunskaper krävs. kommer även köra storslag från kl. 20 på torsdag, fredag och lördag.

Kom och spela Wings of Glory WW2.
Ett enkelt och snabb lärt flygspel.
Drop-In inga förkunskaper krävs.

Yggdrasil är tillbaka och förevisar olika figurspel, tidigare år har det varit allt från superhjältar, till andra världskrig, fruktansvärda svampskogar och rymdkrig.

Tillverkar och säljer prints, stickers samt virkade figurer och tärningsväskor mm.
Det mesta är originella karaktärer och föremål inspirerat från bl.a. D&D men har även fan art.