GothCon XLV

Arrangemangslista

Här hittar du alla årets arrangemang. Du kan filtrera på en arrangemangstyp eller lista alla.


För att anmäla dig till arrangemang som har förhandsbokning måste du ha en biljett eller annat giltigt inträde.

Framsida spelbox, Sidney's Quest

Sidneys' Quest är ett sött worker placement spel fyllt av svåra val

Advising the young, being doted on by the adults and revered by the old, if only one could be a village elder!

Village elder Sidney has announced their retirement and although you are young you're vying for that cushy position. Sidney has decided that the one who can gain the most new experiences will become the new village elder. All the candidates have been given some suggestions on what to try. However, knowing your friends they will not stop there so you better push yourself further to secure your spot as the new elder.

Each round you focus on a combination of actions to gather new experiences while keeping your finances under control. You get points for every goal you complete and lose points for the ones you don’t succeed with. The player with the most victory points becomes the new village elder.

Wilbom

För de flesta är Chocks värld samma som vår egen, men vissa individer kommer i kontakt med de skuggor och vrår som visar att världen inte är så trygg som den borde. De har sett att det rusar varulvar i skogarna, vandrar troll i bergen och smyger varelser – som för länge sedan var människor – på kyrkogårdarna. De är Medvetna, och de är utsatta.

Det finns inga enskilda hemliga tecken, inget sätt att identifiera sig. Några hemliga forum och stängda chattgrupper går att hitta, men det är allt. Och så finns sällskapen. De som hittat varandra, och som i hemlighet valt sin egen väg för att bekämpa de väsen som vill mänskligheten illa.

Om man inte är medlem i ett sällskap så frilansar man istället för dem, vilket är en av de få inkomstkällor man har kvar som Medveten. Det är svårt att gå tillbaka till sitt gamla vanliga jobb när man är den enda som vet att spöken finns på riktigt. Men frilansuppdragen är farliga, och få kommer tillbaka – frilansarna vet att de oftast skickas ut för att “sondera terrängen” och agera kanonmat innan sällskapets riktiga medlemmar tar sig an monstren.

Därför är det så skönt när det kommer ett enkelt uppdrag: åk ut i skärgården och gör lite enklare mätningar. Det har hörts några underliga ljud, men antagligen är det bara falsklarm. Och handlar det om väsen är det nog bara något litet irrbloss – inget att oroa sig för.
Och det börjar mycket riktigt bra, nästan som en semesterresa. Men sen kommer stormen …


Arrangemanget har föranmälning

Butik med nya och begagnade rollspel, figurspel och brädspel.

Butik med hög nostalgifaktor.

Star Wars Armada 400 poäng enligt gällande turneringsregler.

Rapid Reinforcements 1 är INTE legal för denna turnering.


Arrangemanget har föranmälning

Lego Gaslands Deathrally

Principen är enkel, vi tar reglerna från Gaslands Refuelled men i stället så använder vi Legobilar.

Bilar och lag är redan i hopsatta vid konventet

Sjöstrid under svällande segel och dånande bredsidor.

Du är kapten på ett örlogsskepp som du för befälet över. Du ger order om vilken kurs som skall styras, hur mycket segel som skall sättas, vad kanonerna skall laddas med. Kolliderar du med fienden har du möjlighet att med vrålande gastar borda fiendens skepp.

Reglerna som används är "KLART SKEPP". Inga förkunskaper krävs. Drop in fram till dess att det stora sjöslaget går av stapeln. Till det anmäler du dig på plats.

Arrangemangsbild

Fabulous! är ett svängigt äventyr till The Troubleshooters där rollpersonerna tas med på ett äventyr i Londons musiksscen mitt under The Swinging Sixties. The Troubleshooters är ett rollspel inspirerat av franko-belgiska äventyrsserier och utlovar mycket skratt och action.

Arrangemanget har plats för spelgrupper för upp till 6 spelare.


Arrangemanget har föranmälning

Stormbringer 1st/2nd/3rd edition

Observera: eftersom äventyret är en sorts minikampanj kan det inte hinna spelas klart inom den utsatta tiden. Tanken är att det här ska vara en inblick i hur man spelade vintage dark fantasy-rollspel i början av 1980-talet. (Vi kör med färdigframslagna karaktärer från 1st/2nd edition).

Resumé:
Det otroliga har hänt: Elrics mäktiga ö, Melniboné har fallit i en plundring av dess huvudstad, Imrryr. Haven runt Melniboné har på kort tid fyllts av pirater och äventyrare. Konkurrensen är stor. Er grupp har dock lyckats skapa sig ett rykte som överlevare, men utan några större funna rikedomar. Ni har till slut kommit iland på Isle of Purple Towns, handelsmännens ö och där fångat upp skvaller om några mäktiga handelshus' stora förluster på haven väster om Melniboné. Efter viss möda fick ni reda på vilka handelshus det var och inbjöds till en mystisk grupp maskerade män och kvinnor som visade upp sig i fina juveler och kläder; de var utan tvekan mycket rika och deras förslag om ett farligt uppdrag med möjlighet till stor och snabb rikedom tog ni förstås. Deras talesman sa att uppgiften innebar ett återvändande till de dödliga vattnen vid Melniboné. I gengäld för utfört uppdrag och återkomst till Isle of Purple Towns erbjöd de en fjärdedel av alla skatter och artefakter som kunde återföras. De erbjöd användningen av ett robust havsgående fartyg, en blygsam magisk hjälp, samt en upprättelse för alla tidigare brott ni gjort i vattnen kring handelsmännens ö. Om ni dock försöker lura dem och tar allt ni hittar, kan de lova er att ni även bortom döden kommer att förföljas, hittas samt plågas utan slut. Så stora är deras resurser.


Arrangemanget har föranmälning

VMK2020 spelplan m.m.

Brädspelet Vietnam med knuff introducerades första gången på GothCon XIV (1990. Det speltestades och revideras på GothCon XXXV (2011) och har finslipats under pandemins första år till en jubileumsutgåva kallad VMK2020.

Detta är en miniturnering i VMK2020 efter 30 års speltestande :)

Första pris: Komplett utgåva av VMK2020 (värde 750 kr)


Arrangemanget har föranmälning

War… is a one-sided game played by death… a game in which that gaunt figure is the only winner!

The tokens he uses are flesh and blood… and the penalty he demands for a false move is ultimate and final!

He was present… at a time when brave young men mounted wood-ribbed, paper-covered, propeller-driven aircraft… to do battle in the clear skies of 1917!

Come back with us to that time- -when the plumed knights of the air had only one shield:
Honor!!

Kom och prova på Wings of Glory WW1.
Drop-in utan förkunskaper. Storslag arrangeras vid intresse.

Logga

Återkommande på GothCon: Kristianstad Spelförening presenterar Kickstarter-rummet!

Vi har både stora crowdfunds och andra större releases, och lär ut på plats eller att man kan låna med sig dem. Välkomna in! :D

Marken skakar. Längst med horisonten stiger ett ständigt växande dammoln. Spanarna kommer springandes mot dig och rapporterar om en fiendehär som aldrig tycks ta slut. Innan solen gått ner så kommer tusentals på båda sidor ha fallit.

Gillar du Warhammer-världen men alltid tyckt att skalan inte gjorde världen rättvisa? Vi ställer upp ett storslag med några tusen soldater och spelar ett spel som kan hantera skalan! Slaget pågår hela dagen men kom förbi den tid som passar dig och se om du kan bidra till att "rätt" sida vinner. Eller bara njut av synen...

Vi Spelar Rollspel-podden gör sin årliga Gothconinspelning! Rollspel, publikmedverkan, skratt och en allmänt go stämning står på menyn.

Det var en gång och den gången leder från mörkaste Småland till DRAKAR, FANTASTIK, PRINSESSOR, VÄSEN och SAGOR. Genom Darkness Publishings magiska berättelser får du uppleva världar du ännu inte upptäckt. Kvalitetstid för både dig som läser och du som lyssnar. Darkness Publishings böcker är fyllda av starka kvinnor och jämlika karaktärer. Det är moderna sagor och berättelser som får dig att glömma tid och rum. Böcker som du saknar när du läst färdigt, och även gärna läser en gång till. Och igen.

Varmt välkommen till Darkness Publishing, det innovativa förlaget i den mörka, småländska skogen.

Sofi Poulsen,
Darkness Publishing AB

Arvtagarserien

Förlag som ger ut ungdomsfantasy.

Maffia är ett intensivt och oerhört roligt spel där fördelar går till folk som är bra på att ljuga och folk som är bra på att genomskåda människors lögner (eller sanningar). Varje spelare blir i hemlighet tilldelad en roll, antingen som den goda bybon eller som den elaka maffian. Sedan är det upp till byborna att ta reda på vilka spelare som är maffia och hänga dem. Men tiden är knapp, varje natt dör en bybo som blir skjuten av maffiosorna. Maffiosorna känner till sina kumpaner, men byborna vet ingenting.

Låter det roligt? Välkommen till oss och prova Maffia, oavsett om du är en erfaren räv eller en oinvigd bybo.

Bild på is med träd

Det är en kall och hård vinter, ute i världen rasar det nya stora kriget men Sverige är neutralt, åtminstone för tillfället.
En meteorit har fallit ner på en ö under Lucia och en ung kvinna har begett sig ut för att leta efter den. Men är nu försvunnen sen några dagar. Hennes vän och släkting ger sig ut för att leta efter henne och hon får med sig tre andra unga människor. Alla fyra med sina egna hemligheter och trådar som knyter dem samman. Men vad har egentligen skett? Finns det något ute på isen som rör sig om natten?

Det här ett rollspel som fokuserar mer på berättande, relationer och drama, men några tärningsrull blir det ändå.

Antal spelare: 4
System: Kutulu


Arrangemanget har föranmälning

Yggdrasil återvänder till GothCon efter en paus där vi har målat figurer och terräng nog för att fylla ett helt konvent! Vi kommer ha figurspel i olika teman, allt från vilda västern till djupaste rymden, välkomna att komma förbi på drop-in spel!

Med över 60.000 olika artiklar har vi ett av nordens bredaste spelsortiment. Vill du att vi tar med oss något särskilt just till dig? Lägg då en beställning i förväg och välj att vi ska ta med den till konventet.

Katterna och Stora Djupets hemlighet

Författaren Hans Olsson ställer ut böcker, bland annat det spännande äventyret Katterna och Stora Djupets hemlighet.

I Museion råkar IT-arkeologen Erik få med sig ett farligt fynd från en gammal hackad dator.

Space Lane Trader the Boardgame

Testspela Space Lane Trader! Ett spel med handel, möjligheter och sjöröveri.

Mindys Bräd- & Rollspels Podd live show.

Vi på mindy skulle vilja göra en live show på GothCon. Där vi bjuder in intressanta gäster som pratar om hur konventet är och dylikt. Sen att ge tillbaka till dom som kommer i form av en tävling.

Logo

Butik med försäljning av Brädspel, Kortspel, Figurspel & Rollspel.

Vi kan tyvärr inte få med oss hela vårt sortiment till GothCon så förhandsboka gärna via vår webbshop www.mantikora.se och välj Avhämtning (skriv Avhämtas på GothCon i Övrigt-fältet).

Utöver försäljning så kommer vi att ha demo-spel i butiken där du kan prova på några av våra utvalda favoriter.

porträtt

Yvette Gustafsson ritar serierna Feltänkt och Zak&Ting. Lagom till påsk kommer tredje delen av Feltänkt ut, så passa på att haffa ditt exemplar! Alla böcker signeras förstås <3

Göteborgs Mahjongsällskap bjuder in både nybörjare och gamla vänner till Mahjong!

Vi spelar Mahjong Competition Rules, det kommer finnas folk på plats som förklarar reglerna.

Passet på söndag är en turnering, anmälan sker på de föregående passen.

Är du sugen på att spela rollspel? Då är det bara att komma förbi Indierummet. Vårat utbud av rollspel är kraftigt varierande men majoriteten fokuserar på drama och relationer mellan rollpersonerna. Detta då Indierummet har sitt ursprung Story-now rörelsen. Så oavsett om du är nybörjare eller veteran till hobbyn så är du mer än välkommen in till oss.

Rekommenderad ålder 12 och uppåt.

Leathetcraft handmade Cosplay and larp accessories

BJ

Bard & Jester This and all Dimensions best Steampunk, Post Apocalyptic, Fantasy and Medieval stuff...From this and from other dimensions unknown....

Come to see our Leather Craft things, Amazing Hats, Peculiar Sunglasses, Wow* Pocket Watches and many other Wierd, Fantastic and Awesome things beyond and more far...

*WOW = Wonderfull oh yesh really Working - Pocket Watches...

Fria Ligan Logga

Fria Ligan förlag ger ut rollspel och konstböcker som öppnar dörrar till fantastiska världar. Kom förbi vår butik på GothCon, träffa skaparna och handla de senaste rollspelen.

Fria Ligans prisbelönta spelportfolio inkluderar rollspelet Nordiska väsen baserat på Johan Egerkrans kritikerrosade bok med samma namn, en nyutgåva av klassikern Twilight: 2000, det internationellt hyllade MÖRK BORG, rollspelet Ur varselklotet baserat på Simon Stålenhags prisade konstbok med samma namn, retrofantasyspelet Svärdets sång, det postapokalyptiska Mutant: År Noll, science fictionspelet Coriolis, fantasyspelet Symbaroum och det officiella ALIEN-rollspelet baserat den klassiska filmsviten.

Förlaget har även utgivit de kritikerhyllade narrativa konstböckerna Labyrinten, Passagen, Ur varselklotet, Flodskörden och Urtidsbilder av den internationellt uppmärksammade författaren och konstnären Simon Stålenhag samt illustrerade utgåvorna av de klassiska skräckverken Cthulhu vaknar och Vid vansinnets berg – Volym I och II av H.P. Lovecraft, illustrerad av François Baranger.

Kommande spelutgivning inkluderar en ny utgåva av rollspelsklassiskern Drakar och Demoner, Blade Runner RPG baserat på de ikoniska filmerna, The One Ring baserat på Sagan om ringen av J.R.R Tolkien, och brädspelet Tales From the Loop – The Board Game baserat på Simon Stålenhags verk.

Åskfågeln

Tyvärr har Tove fått bita i det sura äpplet och inse att det är omöjligt för henne att åka till Göteborg när GothCon öppnar portarna till Hvitfeldtska i påsk. Tove skulle ha firat sitt 25:e GothCon i år, Anders har ännu fler GothCon bakom sig. Vi träffades när Anders åkt till GothCon, så konventet har en särskild plats i våra hjärtan. Vi ville inte ställa in, så våra underbara vänner Åsa Roos och Lars Johansson ordnade en lösning som låter oss vara med, digitalt. De som kommer till Åskfågelns butik på GothCon kan prata med oss - över länk. Vi testar en digital butik, där du kan se våra titlar på konventet och även ta del av spännande försmaker av kommande titlar. Beställ via vår webbutiks säkra betalsystem och få allt du beställt hemskickat efter konventet.

/Tove & Anders

Portföljen bild 3

Äventyret kretsar kring makt, ockultism och mörka hemligheter i New York. Spelarna tar rollerna som en karriärist, en bedragare, en konstnär och en livvakt.


Arrangemanget har föranmälning

Bevisa att ni är nördigast på GothCon!

Kom med kompisar eller hitta kamrater på plats för att testa era kunskaper i kategorier som till exempel brädspel, rollspel, tv/dataspel, disney, tv-serier och anime.

Varje lag får bestå av max 2 personer (men det är ok att vara ensam), om du inte har ett lag men vill ha ett så dyk upp 5 minuter innan utsatt tid så parar vi ihop er!

Ett pris utlovas vinnarna förutom den oändliga äran i att vara nördigast på GothCon!

Hyperwars Banner

No turns. No waiting. Just fun.

Hyperwars is a cyberpunk area control real time game for 2-5 players that can be played in 10-15 minutes. There is also a solo mode that takes about 30 minutes to play.

The gameplay is an immersive experience in taking decisions on your feet and being able to handle the competition as you play as a big corporation trying to dominate the market of illicit product in a blazing fast environment.

Since the game is fast you can drop-in and play with your friends.

Learn more about the game at: https://dicecoalition.games/hyperwars

Ännu en gång samlas Rokugans kring The Topaz Championship. Ett mästerskap där imperiets klaner skickar sina bästa elever för att visa sig värdiga att kliva in i vuxenlivet och att gå därifrån som segrare för att vinna ära för sin klan.

Dock så är inte allting som det framstår, för när är det någonsin det när klanernas prestige står på spel?

----------------------------

Topaz Championship är äventyret som kommer med Beginner Box för den senaste utgåvan av Legend of the Five Rings, ett rollspel som utspelar sig i ett land med inspiration från öst-asien (främst feudala japan). Spelet lägger mycket fokus på de draman som sker i konflikten mellan personers egna begär och den plikt och krav samhället sätter på dem.

I det här äventyret tar ni er an rollen som unga samurajer, på gränsen till att bli vuxna, som ska tävla i mästerskapet samtidigt som ni utreder de intriger och hemligheter som sker precis under ytan.


Arrangemanget har föranmälning

Kom och besök Elosos butik, där vi kommer sälja produkter och böcker från spel som:
* Call of Cthulhu Sverige
* Chock: Åter från graven
* Mio min Mio
* Expert Nova

Jag heter Joe Taylor och är en illustratör och konstnär verksam i Göteborg.
Jag tänkte sälja konstprints och original samt ställa ut lite av mina verk i mån av plats.

Butik för försäljning av rollspel från FrostByte Books, bland annat M-SPACE och Odd Soot.

Banner

Med lyktor i ett krampaktiga grepp börjar ni smyga ner för den branta trappa. Långsamt tar ni er vidare ned i djupet, ständigt lyssnandes efter oväntade ljud och tecken på annalkande fara. På väggen ser ni en underlig fresk som verkar föreställa en tvehövdad basilisk som predikar hätskt inför en gråtande folkmassa under ett undergångsrött himlavalv.

Så plötsligt hörs ett skrapande ljud när ett galler faller ner från taket bakom er och blockerar den enda vägen ut ni känner till. Vad gör ni?
___________

STOCKHOLM KARTELL PRESENTERAR Old School-Hörnan.
Här spelar vi rollspel som inspireras av hobbyns första dagar på 70-talet men i modern tappning. Kom hit och prova på (och köpa!) spel som MÖRK BORG, DEATH IN SPACE, CY_BORG, och SKR. Oavsett vilket du väljer så ligger fokuset på utforskande av spännande miljöer, ofta med en rejäl dos av kreativitet och nytänkande kring både regler och miljöer. Kom och utforska uråldriga kryptor, övergivna månbaser, mardrömslika fabriker, eller ta reda på vad som döljs i mystiska tempel.

Vi erbjuder spel dagtid mellan kl 10-20 med sista spelstart kl 18. Ingen föranmälan krävs, och vi står för spelledare och äventyr. Viss väntetid kan förekomma om ingen spelledare finns ledig när du dyker upp.

Västspels barnrum

Västspels barnrum kommer som vanligt att erbjuda spel för barn och unga under hela konventet! Vi introducerar och lär ut brädspel, rollspel och figurspel till alla som är nyfikna. Många av våra aktiviteter är dropin, men för en del kommer vi sätta upp scheman och ta in anmälningar på plats. Inga förkunskaper krävs, ingen föranmälan, och inga extra avgifter.

Kom och prova att spela 18xx.

Alla är välkomna, nybörjare som erfarna rävar.

18xx är tågspel med fokus på aktiehandel. Perfekt för brädspelaren som gillar tunga, hög interaktiva spel. Och inte har något emot att spela 3-5timmar på ett spel.

18xx har blivit väldigt populärt på Kickstarter och på hemsidan 18xx.games de senaste 5 åren.

Är du mer nyfiken besök gärna community sidan 18xx tågspel Sverige på Facebook.

Who Goes There?

Kom och spela Coop-spel med en twist! I varje spel kämpar ni mot ett gemensamt mål, men i gruppen finns en eller flera förrädare som har sin egen agenda, paranoian sprider sig fort!
Vi kommer erbjuda spel så som Battlestar Galactica med många expansioner, Who Goes There? samt Unfathomable, fler kan komma att läggas till.


Arrangemanget har föranmälning

Det Göteborgsbaserade förlaget Vildhallon har i år ett eget rum där man kan spela förlagets olika utgivningar och spel som är under utgivning.

Exempel:

Klostermust
NätTrollz!
Världsregeringen
Springvikarierna
Missbruk
DinoFajten
Rollspelet Skjut Dom i Huvudet
Die Zombiejäger

m fl

Ni hittar också Vildhallon bland de övriga butikerna som vanligt. Vi ses!

Vill du tävla om priser värda över 50 000kr? Du kanske vill bli svensk mästare i Vintage, eller världsmästare i Highlander Gold? Vilket format du än gillar att spela i Magicväg så finns det någonting för dig på GothCon!

Efter två års uppehåll gör GothCon äntligen comeback! Vi har alla längtat efter konvent och större Magicturneringar, så nu håller vi inte tillbaka! Mindstage delar ut priser motsvarande minst 50 000 kronor utspritt över våra olika turneringar! Du tävlar om "GothCoins", en form av tickets som du kan handla precis vad du vill med från en smockfull prispool. Där finner du allting från boosters till exklusiva magickort. Antingen så tar du lite smått och gott, eller så samlar du ihop till någonting större över hela påskhelgen!

Se det fullständiga schemat här nedan! Precis som innan så kan man komma in och spela våra Magic-events utan att ha köpt ett GothCon-inträde. Men om man har betalat inträde till GothCon så får man rabatt på eventsen man spelar. Detta innebär att om man bara vill spela någon enstaka turnering så kan man göra det utan att det blir särskilt dyrt!

Om du har spelat Magic på GothCon förut så är du kanske mest intresserad av turneringsschemat. Det finner du längre ner. Man behöver inte föranmäla sig till en turnering. All betalning sker på plats.

För dig som är ny på Magic så kan ni besöka oss under fredagen och lördagen mellan 12-17 för att testa på spelet. Du får lära dig de grundläggande reglerna och får en gratis lek att ta med hem!

Observera att Magic inte kommer att arrangeras på Kåren i år då GothCon har lite färre lokaler än tidigare år, vi återkommer närmare påsken med vart exakt vi kommer att hålla till runt Hvitfeldtska.

(Det billigare priset gäller med betalt inträde till konventet.)

SKÄRTORSDAG (14 april)
Kväll:
Draft – 150kr/175kr
Registrering: 18.00-18.30

Premodern Warm-up – 75kr/100kr
Registrering: 18.15-18.45

Vintage Warm-up – 100kr/150kr
Registrering: 18.30-19.00

LÅNGFREDAG (15 april)
Morgon:
Team-Sealed – 225kr/300kr
Registrering: 09.00-09.30

High Roller Legacy #1 – 225kr/300kr
Registrering: 09.00-09.30

Kväll:
High Roller Modern #1 – 225kr/300kr
Registrering: 15.30-16.00

Premodern: Påskmästerskapet – 100kr/150kr
Registrering: 17.30-18.00

BIG FNM Draft – 150kr/175kr
Registrering: 17.30-18.00

PÅSKAFTON (16 april)
Morgon:
Box Hunter Sealed Deck – 325kr/400kr
Registrering: 09.00-09.30

High Roller Legacy #2 – 225kr/300kr
Registrering: 09.15-09.45

Kväll:
Svenska Mästerskapen i Vintage – 225kr/300kr
Registrering: 15.30-16.00

Team Trios Constructed – 150kr/200kr
Registrering: 16.30-17.00

PÅSKDAGEN (17 april)
Morgon:
High Roller Modern#2 – 225kr/300kr
Registrering: 09.00-09.30

Premodern #3 – 75kr/100kr
Registrering: 10.00-10.30

Sunday Vintage – 150kr/200kr
Registrering: 10.15-10.45

Världsmästerskapet i Highlander Gold – 50kr/75kr
Registrering: 11.00-11.30

Samla en besättning och färdas till fjärran stränder. Vad som möter dig där är oklart, så var beredd på det mesta. Kommer du återvända med ryktbarhet och rikedom, höra Valkyriorna kalla, eller bli kvar död och bortglömd?

Strandhugg är ett äventyr i 15mm skala.

Del av spelkartongens framsida

Turnering i Puerto Rico.

Två kvalpartier följt av final.

Regelkunskaper är ett krav för att kunna delta.

lindorm

Lindorm Dice kommer ställa upp butik med mängder av tärningar och rollspelstillbehör! Vi har 100-tals tärningar att välja på, och även rollspels inspirerad konst för den inredningssugne!

Vi finns på plats hela dagen - såvida vi inte visar upp eller spelleder Korsväg!

Hjärnor Figurspel

1995 kom zombierna till den lilla staden Möllinge och efter det var inget längre sig likt. Ingen brydde sig längre om att det röstats ja till EU eller vilken låt med Ace of Base som var bäst på diskotekets dansgolv. Livet handlade helt enkelt om att överleva dagen.
Kom och spela Hjärnor! Ta rollen som en av våra vardagshjältar och försök tillsammans med dina medspelare överleva zombieutbrottet. Det svenskutvecklade spelet är ett kooperativt figurspel med ett actionfyllt och intuitivt regelsystem som inte kräver några förkunskaper.
Börja med introduktionsscenariot eller något av de scenarier som finns i regelboken som släpptes 2019. Du har också möjlighet att provspela material som är under utveckling. Passa också på att byta några ord med spelets skapare.

Good Society är ett kollaborativt rollspel där spelarna bestämmer vad som händer mer än spelledaren. Det försöker fånga känslan och händelserna i Jane Austens verk. Det handlar om balar, gods, listiga blickar och vändor i trädgården, men under ytan är det ett spel om social ambition, familjeförpliktelser och hisnande, hjärtstoppande längtan.


Arrangemanget har föranmälning

Titan Games och Megaton Games presenterar sina produkter.

Playoteket säljer allt inom spelhobbyn figur- kort-, bräd-, rollspel och massor med tillbehör. Stort sortiment av begagnade brädspel och figurer. Köper även in begagnade produkter på plats.

MylingSpels Butik

Spelkonstruktören MylingSpels butik, fylld med både egna produkter, samt ett antal indiespel, tärningar och spelhjälpmedel.

Nytt för i år är rollspelet Legend, och vi har tidigare givit ut En Garde! III, Pirater!, Leviathan, Skuggornas Mästare, samt ett antal andra mindre rollspel.

Även vår konst finns till försäljning under konventet.

Välkomna!

Kom och prova på Wings of Glory WW2.

Drop-in inga förkunskaper krävs.

Spel

Utrusta en grupp retrofuturistiska "äventyrare" i 28mm-skala och bege dig ner i Understadens korridorer, hur dumt det än må vara.
Kampanjen är av legacy-typ, så allt du åstadkommer fastnar på en större karta, och du får möjlighet att läsa och skriva anteckningar gjorda av tidigare spelare.
Vi har allt som behövs, men välkomnar också att folk tar med egna figurer.

Spelsystemet är F28: War Always Changes (revised), men man behöver inga förkunkaper för att delta.

Blodiga händer som sträcker sig mot en skylt som har texten Urban Nightmare State of Chaos

Många, om inte de flesta, zombiebaserade spel är centrerade kring små grupper av överlevande och deras interaktioner.
I den vanliga berättelsen har myndigheterna blivit överväldigade och är i stort sett frånvarande –
lag och ordning har försvunnit och ingen organiserad ledning finns kvar.

Hur blev det så här? Vad höll myndigheterna faktiskt på med när allt började?

I början kanske du misstänker att du redan kan den bästa lösningen – det handlar väl bara om att skjuta zombies? Men i Urban Nightmare representerar spelarna politiker och ledare och de måste ta hänsyn till demografi, ekonomi och politisk sammansättning av den fiktiva staten och städerna inom den för att ta reda på vad de ska göra för allas bästa.

Spelet är gratis men kräver biljett till GothCon.

Orbital Conflict

Orbital Conflict är ett taktiskt spel för 2-4 spelare där du bygger och modifierar din rymdstation vars resurser sedan avgör din framgång hos investerarna. Hur långt är du villig att gå för att triumfera över dina motspelare? Planerar du att rusta upp för strid eller bara för avskräckande syfte? Ca 1 timmes djärv rymdkapplöpning står på menyn och det finns bara plats för en segrare.

Orbital Conflict är skapat av de svenska spelkreatörerna Filip Stjernberg och Kim Astor och utgivet av Steel Cave Studio AB.

Ett Call of Cthulu Scenario, som utspelas i slutet av 1970talet.
5 akademiker på väg med FInlandsfärjan för att ta reda på varför de inte blev inbjudna till Svenska Brigadens 60års Jubileum från Finska Frihetskriget 1918.

Ring-ring
-Ja hallå det är sekreteraren för Sveriges Finlands-frivilligas förbund.
-Ja god dag jag heter Lars Liliencrona , jag ringer angående anhörigas minnesstunden för svenska brigaden 1918. Jag har inte fått någon inbiudan.
-Det var konstigt. Jag måste kolla efter. Var det Liliencrona du hette.
-Ja, Liliencrona.
Prassel, prassel
-Nej någon Liliencrona står inte med i våra rullor.
-Du måste skämta.
-Nej jag skämtar inte. Någon Liliencrona fanns det inte med i Svenska brigaden.
-Titta en gång till.
-Jag kan garantera er att L inte står med.
-Mycket konstigt.
-Ja adjö då.

Vad gjorde farfar i Finland om han inte var med i svenska brigaden och varför har han envist hävdat det i alla dessa år?


Arrangemanget har föranmälning

Bläckfisk Förlag

Bläckfisk Förlag är en sammanslutning av idésprutor, drömmare, och slitvargar. Vi vill att människor ska känna, skapa berättelser, och utforska det okända. Därför inriktar vi oss på att utveckla verktyg för inlevelse, improvisation, och gemenskap – vanligtvis i form av rollspel.

Kom förbi vår monter för att prata rollspel, bläddra i våra produkter, och handla spel – bland andra Blood Feud, Vindsjäl, och Skrômt.

Vi bygger allehanda speltillbehör. Dice towers, dice trays, GM-screens, deck boxes, spelbord, etc. Vi har ett mindre utbud tillgängligt på plats men tar också gärna emot beställningar. Beställningar och idéer som leder till nya stående produkter innebär en rejäl rabatt.

*Marvel crisis Protocol turnering
*Round time 90min
*Utskrivna kort ok.
*3 matcher Swiss och placeringsmatcher alternativt 4 matcher swiss och vinnare
*Alla tider är Ca tider och kan förlängas vid behov
*Inga målningskrav men uppskattat
*Proxade och konverade karaktärer ok så länge man kan se vilken karaktär det är.
*Målningpris - Max 1 karaktär /person
*10 karaktärer
*10 TTC
*6 crisis
* Ban och restricted listan gäller samt nyaste FAQ och errata.
*Pris: 0kr
Samling: 9:00
Runda 1: 9:45-11:15
Runda 2: 11:30-13:00
Lunch Ca 13:00-14:00
Runda 3: 14:30-16:00
Runda 4 alt placeringsmatcher och: 16:15-17:45

Avspark

Rebequerell och De Upplysta såg upp mot DeWalt som samlat dem. Det var dags att samla ett uppbåd och gå och fixa en grej. Detlajerna var få men DeWalt var en kompetent boss som kunde samla de bästa familjerna. Nu stod de där. Enade. De Upplysta, Motorhennen och Ossians Pirater. Med lite tur faller några av dem i fighten så rebequerell konde knycka sig ett par ny skor och hon hade spanat in en med liknande storlek och en rygg som gjord att plantera bly och dolk i.

Helmgast visar upp och säljer sina rollspel, bland annat Eon, Hjältarnas tid, Kopparhavets hjältar, Kult: Divinity Lost, Neotech och The Troubleshooters.

Nattläger

“Det är något fel på hundarna.

Jag trodde först det var vädret, men det är något fel på det med.

Vi kan inte ta oss härifrån, så det enda vi kan göra är att ta oss djupare in i skogen. De kommer fortsätta jaga oss, men på andra sidan finns det hjälp att få.”

Under 1920-talet växer turism som intresse hos den allt tryggare svenska medelklassen, och i äventyret Nattläger får ni ta rollen som en grupp turister som reser till Storbritannien och Sherwoodskogen. Där finns en nyligen upptäckt tingsplats från vikingatiden, vars historiska vingslag kan ge gehör till alla skandinaver.


Arrangemanget har föranmälning

Cover of The Crannog Saga Volume One

Ett rike plågat av mörk magi och strid. En kvinnlig magiker kommer att stiga upp ur mörkret för att skänka hopp... Eller undergång.

En gång i tiden beskyddades staden Bal Khunda av ädla krigare och heliga präster. Mörka makter vände sedan allt till förräderi och blodspillan. Själva jorden revolterade i vrede och kastade upp en del av staden på en brant klippa. Vilda män och varelser ur skuggorna trängde fram och rikets folk föll ned i förtvivlan och desperation.

Många år har passerat och nu lurar en fästning kallad Bar Kthuga uppe på den skyhöga klippan. De höga Shacarth-prästerna i Bal Khunda har övertygat folket att de som finns uppe på klippan bär skulden för allt deras lidande. Legoknektar från de kringliggande länderna har anslutit sig till Bal Khundas krigare för att få sin del av krigsbytet. Nu har tiden kommit att kväsa klippan. Men finns den verkliga fienden verkligen på klippan? Eller mycket närmre?

Allt detta har förutspåtts av en profetia. En profetia som nu har hittats av adelskvinnan Dèon. Den säger att en stor, kvinnlig magiker kommer att stiga fram och ställa allt till rätta igen. Det splittrade och plågade riket kommer att helas i en stor konfluens... Men är det fru Dèon som är denna magiker? Eller är det den uråldriga sierskan som frammanades ur sin mystiska, gravliknande fängelse? Eller kan det vara den unga bondflickan från de hemsökta träsken?

Är profetian att lita på eller kommer riket bara att kastas ännu djupare ned i ond trolldom och blodspillan?
Börja utforska Crannogs värld för att få veta!

Försäljning av konst och kuriosa

Damn the torpedoes är ett figurspel under utveckling av oss arrangörer. Det handlar om sjöstrider under andra världskriget och spelas med modeller i 1/2400 skala.

På konventet kommer vi köra ett större scenario på temat Slaget vid Javasjön, där en multinationell styrka av amerikaner, britter, australiensare och holländare ska försöka förhindra en japansk invasion av ön Java.

banner

Vi erbjuder alla besökare möjlighet att testa den kommande ljudbaserade solo RPG äventyrs appen, Sound Realms - Mace & Magic. Testa på våra ipads eller ladda ner på din egen smartphone. I smaband med detta launchar vi även vår kickstarter!

The Crew Logo

Turnering i The Crew.

Lag om 3 - 5 personer. 5 uppdrag, 5 försök per uppdrag, minst antal försök vinner.

Varje lag ansvarar för att ta med en kopia av The Crew: The Quest for Planet Nine eller The Crew: Mission Deep Sea.

Har du inget lag men vill delta ändå? Kom själv eller i par så försöker vi sätta ihop lag på plats (två ex av spelet medtas av arrangören).

Lovcrafitan

Författaren H.P Lovecraft är en man som får en att ställa många frågor.

Hur kunde han bli så populär i modern tid, trots att han var så oälskad när han levde?

Är han egentligen värd att läsa, trots att han inte hade koll på några dramaturgiska konventioner?

Och vad menar man när man säger att något är lovecraftianskt?

I denna föreläsning går bibliotekarie, och Eloso-redaktör, Jonas Larsson Olanders igenom historien bakom Lovecraft och hur hans litteratur blivit allestädes närvarande.

Liten huvudbild

Mycket tid har gått sedan sist, nästan lika mycket som en insulär exil! Men vi har slipat våra sablar tills de får plats i ett medelstort pennfodral och gått ut på gatorna för att fråga om folk inte är lite sugna på krig, så nu är våra förväntningar på topp!

Välkommen till den hittills bästa versionen av C&C-systemet i storformat!

Alla som har spelat Memoir 44 eller Battlelore kommer att känna igen sig i de lättlärda och snabba reglerna, men i ett mer svårbemästrat spel än förut: balansen mellan infanteri, kavalleri och artilleri kräver takt och finkänsla, för att inte säga snille och smak. Tur då att besluten delas mellan stabsmedlemmarna i varje armé!

Både nybörjare och veteraner välkomna. Nybörjare kan med fördel kika på reglerna nedan och/eller dyka upp en halvtimme tidigare för en hastig regel-/strategi-genomgång.

Så tveka inte: kom förbi och spela eller titta och njut av en kopp te. Föranmälan är alltid ett plus men inte absolut nödvändigt.

Vid övriga frågor, kontakta Adam & Philip på epicnapoleonics@gmail.com

Regler: https://s3-us-west-2.amazonaws.com/gmtwebsiteassets/ccn/CCN-Rules-2016.pdf

Blood on the Clocktower box art

Ett socialt deduktionsspel likt Maffia / Werewolf, som innehåller många fler logiska deduktionselement. Den kan spela upp till 13 spelare, men är bäst (enligt GM:s åsikt) med 11 (exklusive GM).

Som i Werewolf: lagen med goda och onda spelare försöker vara de sista som överlever.

Till skillnad från Werewolf: du är inte ute ur spelet när du dödas utan behöver fortfarande hjälpa ditt lag att vinna!

Obs! Spelet kommer att hållas på engelska.

Bild för arrangermanget

Ett föredrag/Föreläsning om hur Lajv och Rollspel ledde fram till en Bok. Om hur dessa saker kan användas för att få inspiration till att skriva, och hur det hjälpte mig att ta mig igenom en svår tid.

Nations är ett intensivt civilisationsbyggar spel med workerplacement där man styr sin nation från antiken till 1900-talets början. Tävlingen mellan nationerna är skarp och fastän mer direkt interaktion är sparsam så påverkas alla av dina val.
Balansera behov av tillväxt, stabilitet och förmåga till snabba svar mot uppdykande hot.

I Gaia project får du möjlighet att
expandera, utforska, uppgradera, och kolonisera galaxen med en av 14 raser.

Stjärnor kommer dö, planeter brinna och mänskligheten kommer stå på gränsen till ett öde värre än döden! Välkommen till ett megagame i Warhammer 40 000 universat med tio bräden fyllda med enorma flottor, hemliga agenter, politiska konflikter och en evig strid mellan såväl kejsarrikets centralmakt som ett antal planeter bundna av uråldriga konflikter. Det här är allt du behöver i ditt liv.

Spelare spelar i lag där de framförallt spelar en planet styre och berättar gemensamt en historia under sex timmars non-stop spelande. Fokus ligger på samberättande och att ha roligt, de taktiska manövrarna och hårda reglerna från Warhammer är inte det centrala. Du behöver inte heller ha en särskilt djup förståelse för universat (men det kanske gör det lite roligare för vissa).
Kom och skriv Aureliusstjärnornas historia.

FAQ:

Är det här Warhammer 40 000?
Det utspelar sig i Warhammer 40 000 världen men vi använder INTE några gängse system eller något i den stilen. Vi spelar inte för att vinna eller dylikt, och du behöver inte kunna något innan vare sig i termer av lore eller system.

Behöver jag några modeller?
Nej! Det här är inte Warhammer på något sätt som du känner det. Modeller och annat fixas av oss.

Behöver jag lära mig några regler?
Regler, mm. kommer allteftersom med ett större utskick.

Behöver jag ett lag?
Om du inte har ett lag (notera det när du anmäler dig!) så kommer du sättas i ett. Ett lag är vanligtvis fyra spelare men några är på sex-sju.

Vad ska vi egentligen göra?
Spelare spelar generellt i lag om fyra. I varje lag finns det en amiral som flyttar flottor över ett tiotal bräden representerande stjärnsystem, en roll som passar spelare som gillar taktiska manövrar (och att göra rymdstridsljud). Det finns en diplomat som sitter i ett slags parlamentariskt möte, något som passar de som gillar politik. Det finns en agent som sysslar med covert ops, social deduktion mot andra agenter, hemliga uppdrag - allt som du kan läsa om i en typisk 40k novell. Slutligen så har varje lag en ledare som håller ihop sitt lag och fokuserar med andra ledare på samberättande rollspel och drama.

Hur ser spel ut då?
Vi spelar i rundor nonstop utan pauser. Om du inte är på plats eller klar så missar du din tur. Först börjar vi med tio minuter lagtid, därefter är det 15 minuter action time där alla spelare i ett lag splittras och går till olika delar av spelet med olika system och interaktioner. Vi har försökt skapa utrymme för mycket olika typer av spelare.


Arrangemanget har föranmälning

Västmarken

Västmarken lajv erbjuder möjligheten att testa på att slåss med boffervapen antingen mot oss eller någon annan konventsbesökare. Känner du inte för det så är du varmt välkommen att komma och bara prata lajv med oss.

En Kista Full med Dollar

"Någon annan hade redan dödat honom, men inte fattat att han var efterlyst för nu begravs han. Snacka om slöseri med prispengar.
Ingen i staden vet vem den döde är, och du tror inte de bryr sig. De har alla charmats av hans vackra unga änka. Det är något bekant med henne. Du har sett henne förut, men minns inte var.
Prästen mal på en evighet med att förbereda den döde för den sista resan. I ögonvrån får du syn på en annan prisjägare och kan inte låta bli att le. Nog hade du väntat dig att han skulle dyka upp, men inte att han redan var här med tanke på de villospår du lagt ut.
Det spelar ingen roll nu, den här gången kom ni båda försent ..."

Det finns 6 förkonstruerade rollpersoner där 4 är mer givna att ingå än de andra 2. De har dock intressanta roller, så kan ni få ihop fulla lag blir det lite roligare.


Arrangemanget har föranmälning

BOOOOOOOM!!!!!!
"Uj uj, Jim. Det ser ut som att Snibril Bombsnotta satte av alla bomber på en gång."
"Du har helt rätt, Bob. Det är resultatet av att tappa sin bomb i sin egna säck. Kan du se något?"
"Nej, röken är fortfarande för tjock."
"Ah, jag börjar se något, Jim. Alverna var ju på väg att göra mål. Det ser inte ut att finnas många spelare kvar på planen."
"Det ser inte ut att finnas någon plan kvar, Bob. Vänta, bollen är i end zone och om mina ögon inte ser fel är de fortfarande i händerna på Feargun Windbreaker. Det står inget i reglerna om att händerna måste vara ihop med resten av kroppen, det räknas som mål, Bob.”
“Då är matchen slut där, finns inga spelare kvar som kan ställa upp. Det är det jag älskar med Blood Bowl, Jim. Ibland får man gå och käka tidigt.”

Dags för en Blood Bowl turnering på GothCon igen. Reglerna kommer vara de senaste GW reglerna enligt:
* Second Season Edition
* GWs FAQ

Tillåtna lag är:
* Alla lag från Second Season Edition
* Lagen från Teams of Legends
* Slann från NAF

Information gällande turneringsstruktur kommer utannonseras. Beroende på antalet spelare kör vi så många matcher (troligen mellan 6-8) som möjligt med en vinnare baserat på turneringspoäng.

Ni är alla välkomna.


Arrangemanget har föranmälning

Vox recording from 24 hours ago...

Brother ... static... High Inq… com….. Rither ...

Requesting....reinf.......

Everywhere ,,,........ or....... chron...... Ev….

all hands l.s t…

HILC……

Professor Pumpernickels Biotopiska expedition har Via sin Patron Rouge Trader Lord Batorian fått salvage rights på Joves Descent.

Tyvärr så har Sebastian Evanshraves Archotech expedition fått ett likande tillstånd.

Enda glädjen är att Sebastians Expedition blev så gott som utplånad när en artefakt från tiden före förräderiet vaknade till liv och förvandlade hela utgrävningen till Aska.

Strax efter så anlände Dödsänglarna och gjorde hela staden till en ny krater tillsammans med kultisterna, handelshusen och alla andra på platsen levande varelser.

De båda expeditionerna undkom med hjärtat i halsgropen utan vare sig storslask eller artefakter.

De stora skeppen flyter nu djupare in över ruin området för att tillskansa sig ekonomiska fördelar på andras bekostnad.

Pyramid Sektorn ådrar sig särskilt Lord Batorians intresse. Med löften om ära, framgång och infödingars död så närmar sig skeppet på låg höjd området som omgärdas av ett lokalt kraftigt väderfenomen.

Professor pumpernickel är inte lika säker på vems död som kommer att avklaras men klart är att det inte skall, vara han!!!

(Spelas i formatet 40k Hidden.)

Den traditionsenliga GothCon-auktionen återkommer givetvis även på GothCon XLV!

Efter uppehåll för pandemi och onlinekonvent är det nu äntligen dags för oss alla att utöka och rensa i våra spelsamlingar samtidigt som vi samlar in pengar till våra vänner på Barncancerfonden.

Hur går det till då?
Vi kommer precis som tidigare år att ha två inlämningspass, ett på fredag och ett på lördag, där man som besökare på konventet kan komma förbi och lämna in saker man vill sälja på auktionen. Antingen kan man välja att sälja saker på auktionen och få ut pengar efteråt eller så kan man välja att donera hela summan till välgörenhet.

Vi kommer även, precis som tidigare år, ha ett donationsbord i anslutning till inlämningarna där man kan lämna saker man vill donera till välgörenhet. Då sköter vi hela administrationen, säljer prylen i fråga och ser till att pengarna går till välgörenhet.

Antalet inlämnade utrop är som vanligt begränsat till 20 stycken per person. Bunta gärna ihop böcker och spel i buntar, något som även kan göra dem lättare att sälja. Vi kommer sätta avtagbara klisterlappar på alla utrop, så ömtåliga spel, böcker och tidningar kan då behöva slås in med helt genomskinlig plast eller stoppas i plastpåsar.

Det kommer finnas viss tillgång till snöre, tejp och liknande vid inlämningen, men förbered gärna innan så går det fortare och enklare för oss alla.

Tänk på att detta är en auktion för brädspel, figurspel, kortspel och rollspel, samt prylar som ansluter till hobbyn.

Avgiften för att lämna in utrop är 10 kr/utrop och den tas ut oavsett om varan blir såld eller inte. Försöka undvik att sätta för höga utropspris. Auktionsavgiften går oavkortat till välgörande ändamål.

På auktionen kommer lägsta utropspris vara 20 kr, och minsta budstegring jämna 10 kr.
För att få lämna in utrop och delta på auktionen så måste man ha betalat inträde till konventet.

Nyheter för GothCon XLV
Inför årets konvent och auktion så finns det en del nytt att tänka på även för dig som besökt oss tidigare!

På grund av att tiderna förändras och därmed våra förutsättningar så kommer vi i år primärt att ta betalt under auktionen via Swish. Det kommer finns möjlighet att betala kontant förutsatt att man har jämna pengar då vi har en väldigt begränsad tillgång till växelkassa mot tidigare år. Vänligen välj Swish i största möjliga mån.

Så förbered er på Swish alternativt jämna pengar i kontanter.

Utbetalningar till säljare efter auktionen kommer också i största möjliga mån ske via Swish även om det i undantagsfall även kan göras med kontoöverföring till bankkonto. Detta kommer självklart kräva att ni som säljare lämnar uppgifter med mobil/swish-nummer eller uppgifter om bankkonto+clearing-nummer till oss under inlämningen.

Utbetalningar kommer tyvärr inte kunna ske på plats utan kommer skötas av föreningens kassör inom 1-2 veckor efter konventets slut.

Ett figurspelsscenario i zombieapocalypsen.Där spelarna skall hjälpa till att fylla två lastbilar med förnödenheter från ett lager mitt bland odött slödder

Andreas Lundström från podcasten Sweden Rolls leder en panel om att spelleda rollspel.
Deltagare: Moa Frithiofsson, Axel Widén, Agnes Rudbo

Poddrummet är ett samarbete mellan flera rollspelspoddar med samordnas av Svartviken Rollspelspodd. En knutpunkt där vi spelar in tillsammans, nätverkar och utbyter erfarenheter. Under poddrummet 2022 kommer vi även spela igenom en del av det årets konventsscenarion.

Panelsamtal:
Panelsamtal 1: Hur håller man igång en podd över tid?
Moderator: Micael Fryksäter (Mindy Bräd- och rollspelspodd)
Deltagare: Kristoffer Warnberg och Moa Frithiofsson (Svartviken rollspelspodd), Axel Widén och Mikael Medin (Vi Spelar Rollspel)

Panelsamtal 2: Rollspel med och utan mick
Moderator: Moa Frithiofsson (Svartviken rollspelspodd)
Deltagare: Anna Sandberg (Svartviken rollspelspodd), Agnes Rudbo (Riddles in the Dark), Benjamin Jöngren (Gestalt)

Panelsamtal 3: Framtiden för Rollspelspoddar.
Moderator: Moa Frithiofsson (Svartviken rollspelspodd)
Deltagare: Axel Widén (Vi Spelar Rollspel), Andreas Lundström (Sweden rolls), Krister Svanlund (Svartviken rollspelspodd)

Vapen och taktiska prylar

Magnus heter jag och designar rafflande överlevnadsspel. Min vision är att skapa användarvänliga spel som är svåra att besegra.

Mina tre spel är alla i olika faser av utveckling men alla är fullt spelbara och underhållande!

Mitt flaggskepp är ett zombie-coop-spel, The Sitting Living. Att dräpa zombier kräver fingerfärdighet eftersom varje vapen svingas med ett mynt. Det finns 22 olika vapen – allt ifrån en hund till en brandsläckare – och många olika minispel att bemästra.
I övrigt är det en ganska klassisk zombieapokalyps. Spelarna rör sig mellan landsbygd, villaförort och stad. De utforskar nya platser, krossar zombieskallar och samlar på sig mat, vapen, fällor, barrikader och allt annat som kan komma till användning.
Myntens tyngd och storlek kräver en viss styrka och fingerlängd. Rekommenderas därför från 15 år. 2-4 spelare.

Flotten är en öde ö-duell. De två spelarna kontrollerar varsitt curlinglag som kraschat på väg till OS. Eftersom de spelar för varsin nation är de bittra fiender och konkurrerar om den lilla öns resurser.
Det här är i grunden ett simpelt worker placementspel med strategiskt djup. Planera dina drag utifrån skiftande årstider och väder. Samla virke, bygg uppgraderingar, samla, fiska och jaga. Försök att vara den första som bygger en flotte. Eller försök bara att vara den som överlever. 2 spelare, från ca 8 år.

Island Farmer är ett farming/managementspel. Det är fortfarande i experimentstadiet men är redan en gedigen strategisk upplevelse. Samarbeta med en kompis på er egna lilla ö eller konkurrera på varsin.
Spelarna kan odla olika grödor som alla har sina egna krav på sol, vatten och gödsel. Det är många avvägningar – näringsprofil, tålighet, marknadsvärde, arbete. Det är mycket som ska göras på ön. Fiska, samla drivved, plantera, skörda, vattna, bygga... Maximera din vinst men glöm inte bort att du inte blir rik om du inte överlever. 1-4 spelare, från ca 10 år.

Logo Das Essen

Efter 10 år har Die Ludo hissat ner flaggan och istället ersatts av en nyare och moderna spelbar. Das Essen erbjuder några av brädspelsårets guldkorn och många trevliga gäster att spela dem med.

I mån av tid lär vi också ut reglerna. Kom förbi och testa!

Staden London är lika mystisk och dyster som alltid. Industrierna har lagt en tjock dimma av rök över hustaken och någonstans i fjärran hörs ljudet av sirener. Du befinner dig i en mörk gränd och ska precis ha ditt första möte med dina nya allierade. Tillsammans planerar ni att ta över Londons dolda värld. En kamp om makt tar sin början. Kommer du och dina allierade sluta som segrare?

Vi är Syndicate Games UF, skaparna av spelet Allies. Målet med vårt företag var att skapa ett strategiskt “take that” spel om en maktkamp i Londons kriminella värld under tidigt 1900-tal. Vårt spel Allies ger dig en spännande och fängslande upplevelse värt att dela med dina nära och kära. Spelet har både ett snyggt yttre och ett smart inre.

Vi i företaget är fem elever från De la Gardiegymnasiet i Lidköping och vi är mycket stolta över vår slutprodukt, som vi tycker är både roligt och intressant att spela.

Hoppas att vi ses!

GoBo loggotyp

Kom och testa både nya och gamla spel hos GoBo:s Brädspelsbar!

Här spelar vi allt från korta "filler" spel på 20 minuter till långa 3-5 timmar spel.
Vi välkomnar alla, både gamla som unga!

The Fantasy Trip omslag, av Brandon Moore

Margath och hans kamrater stod nervösa framför den järnbeslagna dörren. Under gårdagens festligheter hade det hela verkat så enkelt. Bara ta sig igenom labyrinten under Thorszens palats så väntade guld, ära och en hög position inom Thorszens här. Men nu var det verklighet. Nu var det dags att öppna dörren och ge sig in i den dödliga labyrinten. Det var långt ifrån alla som gick in som kom ut på andra sidan. Margath svalde och sträckte ut sin hand mot dörren.

Välkommen att testa på The Fantasy Trip, ett av Steve Jacksons första spel och nyligen återutgivet i nyutgåva av Steve Jackson Games. Det är ett modulärt spel som kan spelas som ett rent stridsspel med hexkartor och blippar, eller som ett fullt rollspel och föregångaren till GURPS. Beroende på antal spelare kan man köra en match i arenan, eller försöka ta sig igenom Dödstestet under palatset.

Nu utvidgat till fredag!

GALF

Kom och träffa vampyr-lajvare från Dead River Company!
Ställ frågor om lajv, löständer eller annat som man undrar över. Snacka vampyrspel av alla sorter, delta i tävlingar eller varför inte svepa en blod-shot?

Passa på att fråga om andra lajv, hur man blir arrangör hos Göteborgs Allmänna lajvförening eller bara kom förbi för lite gött tjöt!

Logotyp

Försäljning av figurer till spel och dioramor.
Vi erbjuder även 3D scanning av personer, för att göras om till miniatyrmodeller.

IBG logotyp

IBG är en förening som arrangerar träffar med syfte att hjälpa personer hitta ny vänner.

På vårat GothCon evenemang kommer du att kunna sitta ned och spela brädspel med personer du kanske inte träffat innan.

För att vara inkluderande har vi engelska som huvudspråk på våra träffar. Men om alla vid ditt bord är okej med det så får ni prata vilket språk ni vill.

I think it´s a sad story. It could have happended to some that I know.

/ Gandalf

Tolkien, Numenor, Kungar, Svek, Tronarvingar, Spelledarlöst, Sauron, Rälsat, Personligt förfall, Krig, Kärlek, Samberättande, Ångest och RINGAR

Välkommen till en stunds underhållning i solens andra ålder, tusentals år innan ringens krig. Vad jag tycker att Amazon borde göra med sin serie.
Förvänta dig en hårt rälsad berättelse med många av tidens mäktiga personligheter.
En huvudrollsinnehavare, två biroller och två statister. Med eller utan spelledare, beroende på antal anmälda lag.
Ansett för fem spelare, men går att spela på fyra.
Ganska mycket text, varav en stor del på engelska, så du bör vara bekväm med gymnasieengelska.


Arrangemanget har föranmälning

maginarium

Maginarium är en polsk butik som varit på konventet förr. De printar nördiga saker på allt - muggar, kläder, coasters och pins.

Asmodee Spelbar

Prisbelönta spel från Asmodee Nordics. Kom och spela spel från Asmodee Nordics.

Både nytt och gammalt finns att tillgå, med spel från bland annat Days of Wonder, Fantasy Flight Games, Libellud, Rebel, Exploding Kittens, Pland B, Zygomatic, Repos Studios, Z-Man, BEZZERWIZER, Space Cowboys med flera.

Welcome to KOed Design, creators of fantastic dice bags and other marvellous sewing creations. We are a small English business based in sunny Sweden, specialising in embroidered dice bags for roleplayers, wargamers, and anyone else that happens to need one.

Försäljning av prints av Elin Lindbergs digitala fantasykonst.

GALF

Det slutgiltiga slutet är nära för gudarna. Vad kan de göra för att rädda sig själva och världen runtomkring sig? Vem sitter på lösningen, och vad innebär en lösning? Gamla vänskaper och nya allianser sätts på prov men vilka går egentligen att lita på?

Sugen på en uppslukande spel-upplevelse?
Kom och blackbox-lajva med oss; en form som både passar den nya förstagångs-deltagaren och den erfarne lajvaren!

Evelina Persson leder oss i ett spännande koncept och inspirerar hela vägen.

Ingen utrustning behövs tas med!

Föranmälan, men drop in finns i mån av plats.


Arrangemanget har föranmälning

Chopping Block är ett kortspel för hederliga knegare vars hårda arbete är att avrätta den lokala adeln. Mygla dig till ett fett kontrakt och spara lite extra till pensionen.

Vi kommer att hålla i regelgenomgång och svara på frågor.

Typ: Kortspel med brutala inslag och mörka komiska undertoner
Spelare: 2-5
Speltid: 20-30 min
Kostnad: Gratis

Dropin under öppettiderna - Se GothCons info för dessa eller hoppa in på vår Discord https://discord.gg/5pJUpcyNpm eller GothCons.
Plats ej bestämt ännu men kommer finnas anslag närmare konventet.

Liten

Välkomna till Lansteatern i Daval! En plats stadd i kaos, där premiären om en vecka hotas från än det ena, än det andra hållet.

Blir renoveringarna färdiga i tid? Kommer kyrkan censurera manuset? Håller skådespelarna sams med den vilda regissören? Köper den konkurrerande teatern över det stora namnet?

En excentrisk dramakomedi i teatermiljö för fyra till fem spelare.


Arrangemanget har föranmälning

L7OP 1

In the 1950s the United States government made contact with a race of technologically advanced beings known as the Ghin. The Ghin leader, a brilliant scientist named Cronos, had come to earth seeking a cure for a deadly plague threatening to annihilate his race. Cronos believed the cure to the plague could be found within human DNA, which was remarkably similar to that of the Ghin.

Less than twenty-four hours ago, several test subjects managed to escape the Subterra Bravo facility. Their actions led to a complete breakdown in relations between the human corroborators and Cronos’ minions. Having planned for this eventuality, the US government has enacted Omega Protocol . . .

Level 7: Omega Protocol is a game of tactical combat between a fireteam of commandos sent by an unacknowledged department within the US government to pacify the situation at Subterra Bravo and the sinister swarms of inhuman creatures that have overtaken the facility. Up to five players can take on the role of commandos, while one player acts as the overseer who controls Subterra Bravo’s monstrous denizens.

Prova en taktisk och actionladdad sci-fi Dungeon Crawler! Inga förkunskaper krävs.

Korsväg

Alexander Gesse och Karolina Petrusson från Lindorm Dice visar upp Korsväg - ett nytt rollspelssystem för dig som tycker om taktik, utforskning, relationer och personlig karaktärsutveckling!

Workshops så som karaktärsskapande och kortare spelsessioner kommer finnas tillgängliga (inför spelsessionerna önskar vi att ni föranmäler er om ni kan). Vi kommer även hålla en kort föreläsning om Korsväg, varför vi har skapat det och berätta lite om släppet som kommer senare i år!


Arrangemanget har föranmälning

Carcassonne

Kan du inte sluta drömma om höga murar, långa vägar, böljande fält och välplacerade kloster? Känner du doft av den sydfranska omnejden när du blundar? Funderar du på att döpa ditt barn eller husdjur till Meeple? Om detta är fallet ska du genast ställa upp i årets SM i Carcassonne. Låt brickorna avgöra vem som styr Carcassonne!

Asmodee Nordics korar årets vinnare på Gothcon. 25 platser står till förfogande.

Vinnaren i varje kvalparti går vidare till finalen.

Regelkunskaper är ett krav för att kunna delta


Arrangemanget har föranmälning

King of Tokyo

Saknar du Tokyo? Pumpar kaiju-blod i dina vener? Börjar adrenalinet pumpa så fort du ser en hög grönsvarta tärningar?

Om svaret är ja, är du kallad till Svenskt Mästerskap i King of Tokyo.

Vilken bjässe kommer stå ensam kvar när röken skingrar sig?

Asmodee Nordics korar årets vinnare på Gothcon. 18 platser står till förfogande. Må bästa kaiju vinna!

Turneringen spelas i två omgångar där två spelare från varje kvalparti tar sig vidare till finalen.

Regelkunskaper är ett krav för att kunna delta


Arrangemanget har föranmälning

Dungeon Workshop

ARRANGEMANGET ÄR INSTÄLLT

Varmt välkommen till en workshop i att skapa dungeons till rollspel!

Vi kommer att gå igenom praktiska upplägg för att skapa dungeon-äventyr, tips för effektivt författande, och grundläggande formgivning.

Dessutom kommer vi att skapa en dungeon i folderformat tillsammmans – från idé till färdig folder.


Arrangemanget har föranmälning

NPF Ninjas logotyp

NPF-Ninjas
Arrangemangsbeskrivning:

Lugnt och nybörjarvänligt
För tredje gången arrangerar föreningen NPF-ninjas sitt koncept som är att vara en första utpost på Goth Con, lugnt och väldigt nybörjarvänligt.
Vi lägger extra stor vikt på att vår lokal uppfattas som lugn och vi har därför tänkt extra mycket på akustik, ljus, tydlighet och att det finns olika vrår där man kan gå undan och sitta ned och ta igen sig lite från alla intryck på GothCon. Vi dämpar ljudet och ljuset litegrann med hjälp av draperier, och vi har dukar på borden.
Erfarna volontärer hjälper oss, de sitter med vid borden för den som vill ha hjälp med att prova ett nytt spel eller för den som kanske aldrig spelat brädspel över huvud taget. Det är lätt att känna sig bortkommen på GothCon bland alla experter och veteraner.
NPF-Ninjas verksamhet
NPF-Ninjas är en förening som samlar och sprider kunskap om NPF* och tillgänglighetsanpassning. Vi vidareutvecklar arbetsmetoder för hur vi ska kunna använda oss av vår kunskapsbank och samverka med andra aktörer. Vi kommer att ha ett bord och kartongmodeller där vi visar lite vad vi sysslar med och vad vi gjort de senaste åren.
”Föräldrahäng”
Förutom att visa NPF-Ninjas verksamhet är tanken att det ska uppstå spontana möten, och då många av våra besökare är NPF-familjer, kan föräldrarna sitta ned och samtala medan barnen /ungdomarna sitter och spelar. Vår erfarenhet är att vi NPF-familjer har väldigt mycket gemensamt, och det är berikande att få träffa andra som delar liknande erfarenheter.
Ålder: 7-107
Barn under 14 år är välkomna i målsmans sällskap.

Det är gratis att delta i vårt arrangemang, man behöver inte ha ett festivalpass för att bara vara med och spela, umgås i vår sal.

*) NPF står för neuropsykiatriska funktionsnedsättningar såsom Autism, ADHD, OCD, dyslexi, Tourettes o.s.v.

Ticket to Ride

Det är dags att avgöra vem som är bäst på Ticket to Ride: Europe i Sverige!

Asmodee Nordics korar årets vinnare på Gothcon. 25 platser står till förfogande.
Ett kvalparti följt av final.

Regelkunskaper är ett krav för att kunna delta.

Må den bästa järnvägsbaronen vinna!


Arrangemanget har föranmälning

Svart Seans

Arrangemanget är tyvärr inställt på grund av sjukdom.

I ett mellanting mellan friformsevent och magisk underhållning skapar tankeläsaren och trollkarlen Nordstrandamus en övernaturlig upplevelse på skräcktema. Arrangemanget genomförs som en seans i realtid, men någonting går inte riktigt som planerat…

Åldersgräns 18 år.


Arrangemanget har föranmälning

Azul

Finner du hundraårigt portugisiskt kakel oemotståndligt?
Kan du inte motstå att placera ut små brickor i finurliga mönster? Älskar du ljudet av brickor som rasslar i en påse?
Det är dags för dig att ställa upp i SM i Azul!

Asmodee Nordics korar årets vinnare på Gothcon. 16 platser står till förfogande.
Vinnaren från varje kvalparti går vidare till finalen.

Regelkunskaper är ett krav för att kunna delta

Må vackraste azulejo vinna!


Arrangemanget har föranmälning

Killar.se

Killar.se och Sverok har ett samarbete för att hitta nya arenor för konstruktiva samtal med unga killar om sånt som kan vara svårt. Det kan handla om exempelvis ensamhet, utsatthet, relationer, kroppen, sex eller porr. Vi är på plats med infobord under GothCon, prata gärna med oss om vår verksamhet och hur vi kan samarbeta med din förening!

Kl 17 på långfredagen bjuder vi in till samtalsworkshop där du får möjlighet att prova samtalsmetoden Lilla rummet efter en liten föreläsning och introduktion. Alla är välkomna, speciellt välkommen om du är man eller kille!

Läs mer om samarbetet här:
https://sverok.se/killfragor-sverok/

Geekpodden är en poddcast som fokuserar på popkulturella fenomen och som i synnerhet fokuserar på brädspel, rollspel, film etc.

Under lördagen så kommer podden att bevaka GothCon och göra intervjuer med relevanta bolag och personer.

GeekPoddens trupp 2022 består av:
* Fredrik Fornänger
* Emil Thell
* Filiph Johansson
* Albin Manhof
* Lina Lyricsen

Samarbeta med ditt lag i realtid för att hitta och eliminera motståndarlagets u-båt utan att röja er position eller överhetta ert maskinrum.
Har du också velat jobba upp en besättning till att besegra andra lag och slutscenarion men till exempel varit i en pandemi?

I detta sociala spel av dolda roller och slutledning delas spelare in i två olika rum; hitta dina lagmedlemmar, skaffa förtroende, och utbyt gisslan med andra rummet innan tiden tar slut och bomben exploderar!

Netrunner Standard turnering.
Kort upp till 'Midnight Sun Booster' legala.

Pga NISEI uppdateringen nyligen kommer detta vara en legal Circuit Breaker, med ett 2021 SC-Kit. Fler priser kan tillkomma baserat på antal deltagare.

Samling och registrering från 0900-0945. Länk till leklista skickas till arrangör på plats.

Registreringsvgift 50kr.

https://alwaysberunning.net/tournaments/3199/gothcon-circuit-opener

Formatet är swiss, med en enkel finalmatch.


Arrangemanget har föranmälning

Efter en väldans massa Hamelin-relaterade hyss återvänder Gothcon och Malifaux i form av TVÅ endagsturneringar - en på långfredagen och lördagen. Vill du spela endast en dag? Välj den som passar dig. Vill du spela två dagar turnering? kör båda! Vet kommer erbjudas pris både för endagsturneringarna samt en tvådagarsmästare. Andra priser, så som för målning, kommer också att delas ut.

Nybörjare är välkomna! hör gärna av er till mig om det är något ni undrar.

Vi kör 50ss fixed faction, singles (bara en master per match).

Det är tillåtet att spela Master Titles med den gamla modellen så länge den har rätt bas. Häftmassa är din vän. har du frågor om en konvertering eller proxy så hör av dig.

Friday

10:15 Intro
10:30-13:00 Game 1

13 - 14 Lunch

14:00-16:30 Game 2

16:50-19:20 Game 3

19:30 wrap-up

Saturday

9:45 Intro
10-12:30 Game 1

12:30-13:30 Lunch

13:30-16 Game 2
16:20-18:50 Game 3

19:00 wrap-up


Arrangemanget har föranmälning