GothCon XLVII

RopeLIVE

RopeLIVE (också känt som RPG Live) har introducerat Finska publiken till ett koncept om interaktiva och deltagande TTRPG-strömmar.

Etablerad hösten 2021 har Yle (Finska Public Service) sänt sex stycken livesändningar på mellan fyra till fem timmar av nyskapade spelkoncept där kändisar har samlats kring ett bord tillsammans med publiken för att ge sig in i främmande världars äventyr. Allt från fantasy till hemsökta hus och månens mörka sida till fantastiska världar i andra galaxer.

Konceptet är skapat och arrangerat av en liten grupp entusiastiska spelare med årtionden av erfarenhet i olika rollspel och är aktiva i den finska rollspelshobbyn.

I och med RopeLIVE har publiken får en stor roll i spelets utfall. Chatutrymmet ger inte bara möjlighet att påverka spelet och ge order till karaktärerna men också ett vänligt inställt och entusiastiskt communityutrymme för att dela tankar och uppleva äventyret på en helt ny nivå.

RopeLIVE har blivit ett mycket populärt spelkoncept i Finland, och har sammanfogat tusentals spelare och tiotusentals unika tittare. Och nu får Sverige chansen. 2024 planeras konceptet expanderas till Sverige i samarbete med SVT, och nästa spel planeras att släppas samtidigt i Sverige och Finland.

Kom och lyssna på skaparna av RopeLIVE. Hör vad konceptet handlar om hur den svenska versionen kommer funka och varför vi behöver DIG för att hjälpa oss göra nästa spel bättre än någonsin!

Pass

fre 19:30 - fre 20:30

Logga in för att spara favoriter

Ingen föranmälning.

Arrangörer